У луцькому виші презентували нове обладнання для медичного факультету. ФОТО

1
4
У луцькому виші презентували нове обладнання для медичного факультету. ФОТО
У середу, 20 лютого, в конференц-залі головного корпусу СНУ імені Лесі Українки відбулася презентація навчальної морфологічної лабораторії Carl Zeiss.

Про це повідомляє ІА "Волинські новини".

«Усім відомо, що ми отримали ліцензію на спеціальність «Медицина» в галузі знань «Охорона здоров’я» та провадимо підготовку до 1 вересня, до початку якісного навчання. Тому розглядаємо усі варіанти надсучасних навчальних освітніх технологій, – зауважив на початку презентації проректор з науково-педагогічної роботи та інновацій Вадим Ульянов. – Компанії приїжджатимуть до нас, презентуватимуть свої можливості. А ми наприкінці оберемо найкращу й обладнаємо наш медико-біологічний факультет найсучаснішим ефективним обладнанням».

Затим керівниця відділу біологічних технологій компанії Carl Zeiss – одного з найкращих виробників високоякісної оптики у світі - Зінаїда Сміла розповіла викладачам та студентам про Digital classroom і його переваги в навчальному процесі.

«Ви знаєте, що Zeiss – це наукове обладнання. Але нині світ трішки змінився, ми живемо в епоху четвертої промислової революції, усе йде до повної автоматизації виробництва, – зазначила вона. – Відповідно, змінюються й вимоги до робочих кадрів. І освіті треба пристосовуватися до цих вимог. Наразі майбутнє – за технологіями, що забезпечують персоналізацію освітнього процесу. Важливо якомога раніше залучати студентів до наукової роботи. А використання найновіших гаджетів, у тому числі Digital classroom, якраз цьому сприяє. Адже дітям значно цікавіше використовувати сучасні технології, ніж стаціонарні звичайні мікроскопи. Digital classroom працює таким чином: з одного боку, це мікроскопи, за якими можна працювати, як зазвичай, а з іншого – гаджети, адже ці мікроскопи за допомогою камери та різних виходів (USB, Wi-Fi) можна об’єднати в мережу. Тож усі зображення з мікроскопів студентів викладач може побачити на своєму гаджеті. Також він може перемкнутися на гаджет кожного студента, тож не треба підходити й дивитися, що він там робить».

Серед переваг Digital classroom для педагогів Зінаїда Сміла назвала мотивацію студентів до більш активної участі в роботі за допомогою цифрових пристроїв, моніторинг роботи всіх студентів з власного пристрою без потреби пересування аудиторією, залучення до обговорення результатів, спільне використання зображень та відео онлайн. А для студентів це – навчання у звичному цифровому середовищі, спільне використання результатів з однолітками, робота з привабливою новою технологією, а відтак – інтерес до навчання, швидка допомога викладача, більше часу для начання тощо.

Зінаїда Сміла продемонструвала, як працюють мікроскопи, а потому провела майстер-клас, під час якого всі охочі – і викладачі, і студенти – мали нагоду випробувати диво-мікроскопи в дії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маразм крепне....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні