«Це навмисні підпали», – керівник волинських рятувальників про масштабну пожежу у Луцьку

1
7
«Це навмисні підпали», – керівник волинських рятувальників про масштабну пожежу у Луцьку
Ймовірною причиною пожежі, яка трапилася на лузі в районі вулиці Чернишевського у Луцьку, є підпал.

Про це розповів начальник обласного Управління ДСНС Володимир Грушовінчук, передає "Суспільне Волині".

Нагадаємо, очерет зайнявся надвечір у понеділок, 17 лютого. Ліквідовували пожежу відділення двох рятувальних частин. На місці працювали 2 пожежні машини.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали наслідки масштабної пожежі у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО

Начальник Управління ДСНС в області Володимир Грушовінчук каже, що усі ці пожежі це навмисні підпали.

"Ми зараз будемо проводити спільні рейди з екологами, поліцейськими, аби виявляти паліїв", – зазначає керівник волинських рятувальників.

Такі пожежі шкодять ґрунтам, гинуть практично усі комахи, тварини, вогонь знижує кладки яєць птахів, каже еколог Антон Поліщук. За випалювання сухостою є адмінвідповідальність, додає він.

"Відповідальність, що передбачена статею 77.1, де перебдбачуваний штраф від 170 до 340 гривень, а на посадових від 850 до 1190", – зауважує старший інспектор Державної екологічної інспекції.

Того дня горіло не лише на Чернишевського, розповідає лучанин, атовець Руслан Кашаюк. З його слів, вогонь, який охопив луг в районі вулиці Львівської, до приїзду пожежників чоловік гасив вогонь разом із місцевими підлітками.

"Побачив, що діти біжать... то перша була думка стежити за дітьми. Просто слідкував за ними.. відзвонювалися пожежники питали кудою краще доїхати", – згадує лучанин.

Чоловік разом з дітьми самостійно підручними засобами майже загасили вогонь до приїзду пожежних.

"Діти ногами тупотіли, палками. Гасили вогонь. Так сталося, що вітер вщух, та й пожежа сама по собі трішки притихла. Вік десь приблизно 10, 12, 13 та 14 років. Шкодую, що більше даних про них не взяв. Діти ногами тупотіли, палками. Гасили вогонь. Так сталося, що вітер вщух, та й пожежа сама по собі трішки притихла", – розповідає Руслан Кашаюк.

Зі слів речника управління ДСНС у Волинській області Володимира Нестерова, гасіння пожежі ускладнювалося тим, що місцевість болотиста.

Як повідомив старший інспектор Державної екологічної інспекції Антон Поліщук, болотні угіддя, на які розповсюдився вогонь, є природно-заповідним фондом, збитки пожежі встановлять, винних розшукують.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Агенти Путена , до ворожки не ходи...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні