Українців з Уханя висадять у Львові та відправлять на карантин. ВІДЕО

0
-2
Українців з Уханя висадять у Львові та відправлять на карантин. ВІДЕО
Львівський аеропорт підтвердив ТСН, що літак, на якому повернуть українців з Уханю приземлиться саме у них. Боїнг компанії "SkyUP " сяде у Львові вранці 20 лютого. Перед тим здійснить проміжну посадку в Алмати. У списках для евакуації - півсотні наших співвітчизників та три десятки іноземців.

За даними джерел ТСН, урядовці вже провели онлайн-конференцію з тими, хто повертатиметься з охопленого вірусом регіону, щоби розповісти їм подробиці евакуації та умови перебування на карантині.

Чотирма автобусами під охороною поліції та Нацгвардії – чиновники розповіли як перевозитимуть до місця карантину евакуйованих з Уханя українців. Аби не провокувати паніки, не кажуть лише одного, де розмістять цих людей. Стало відомо лише, що це може бути десь у Львівській області. Адже саме у Львові приземлиться літак.

За словами директора тамтешнього аеропорту, борт сяде на окремий перон, неподалік військового аеродрому, подалі від інших терміналів. Евакуйованих українців оформлять за спрощеною процедурою і з трапу одразу посадять в автобус. Присутність персоналу буле мінімальна. Працівникам аеропорту нададуть захисні біокостюми. Санітарна служба надасть необхідне захисне оснащення та проведе дезінфекцію. Тим, хто збирається влаштовувати протести, пригрозив Зеленський.

«Ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми. З приводу цих «політичних таваріщєй» я хочу вам сказати правду: якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей – ми привеземо всіх наших громадян, а ми обов’язково привеземо їх додому – це наш обов’язок конституційний і людський – особисто привезу наших громадян в Конча-Заспу в їхні особняки», - каже Зеленський.

Українці, які понад три тижні чекають повернення додому, уже підписали згоду на проходження 14-денного карантину. У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, ідеться про ізоляцію здорових людей. Тих, у кого буде температура чи кашель - на борт не візьмуть. Якщо вже в Україні в когось із них виявлять захворювання, то ізоляція продовжиться ще на 14 днів із моменту підтвердження. Де саме триматимуть хворих не кажуть.

У Всесвітній організації охорони здоров’я відстежують закономірності поширення та перебігу недуги. Уже відомо - найменше на новий коронавірус хворіють діти. Найуразливіші перед смертельною недугою - люди старшого віку та пацієнти з хронічними хворобами. Одужав наразі що п’ятий з інфікованих. Прогноз лікарів ще оптимістичніший.

«У понад вісімдесяти відсотках хвороба минає без ускладнень і вони одужують. У 14 – виникає пневмонія та складнощі з диханням. Близько 5 процентів мають критичні захворювання. І лише для двох процентів – вірус смертельний» - каже Тедрос Аданом Гебрейсус.

Загалом кількість жертв коронавірусу вже перевищує 1870 осіб, іще понад 73 тисячі інфіковано.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні