Двом волинянам, які п’яними роз’їжджали на авто і хотіли підкупити поліцейських, загрожує кримінал

0
2
Двом волинянам, які п’яними роз’їжджали на авто і хотіли підкупити поліцейських, загрожує кримінал
За спробу підкупити поліцейських двом волинянам загрожує кримінальна відповідальність. Зловмисники керували транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння. Намагаючись уникнути відповідальності, правопорушники пропонували поліцейським гроші. Правоохоронці зафіксували неправомірні дії порушників та відкрили кримінальні провадження ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба патрульної поліції Волині.

У суботу, 15 лютого до Ковельського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Дарівка автомобіль в’їхав у паркан і втік із місця пригоди. Співробітники групи реагування патрульної поліції одразу виїхали на місце події.

Поліцейські встановили, що правопорушення скоїв 39-річний місцевий житель, керуючи автомобілем марки «Москвич» у стані алкогольного сп’яніння. Внаслідок ДТП ніхто із людей не постраждав.

Під час перевірки водія на факт перебування його в стані алкогольного сп’яніння алкотестер драгер зафіксував результат – 2,82% проміле, що в понад 14 разів перевищує допустиму норму.

Поліцейські згідно із вимогами чинного законодавства складали адміністративні матеріали за скоєні водієм правопорушення.

Волинянин, аби уникнути відповідальності за скоєне намагався підкупити правоохоронців. Співробітники поліції викликали слідчо-оперативну групу для оформлення факту кримінального правопорушення.

На водія також склали протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані сп’яніння) та виписали постанови за ч. 1 статті 122-4 (залишення водіями дорожньо-транспортної пригоди), ч. 2 статті 126 КупАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 124 КупАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць).

Цього ж дня, співробітники групи реагування патрульної поліції під час патрулювання в селі Любитів Ковельського району виявили 35-річного місцевого мешканця, котрий керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Під час перевірки водія на факт перебування його у стані алкогольного сп’яніння алкотестер драгер зафіксував результат – 2,99% проміле, що значно перевищує допустиму норму. Аби уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування автомобілем у стані сп’яніння ) водій надавав поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 2 тис. 400 грн.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Факт правопорушення зафіксовано, гроші вилучили.

За обома фактами відомості поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 статті 369 (Надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Поліція Волині нагадує, що пропозиція чи надання неправомірної вигоди службовій особі карається штрафом від 8,5 тис. грн. до 12 тис. 750 грн або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні