Чому мешканці волинського міста платитимуть за воду втричі дорожче, якщо послугами не задоволені

0
5
Чому мешканці волинського міста платитимуть за воду втричі дорожче, якщо послугами не задоволені
Мешканці міста Ківерці платитимуть за воду утричі дорожче.

Про це розповіла ківерчанка Світлана Пелюх, йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Мережі водопостачання у місті, за словами Ківерцівського міського голови Володимира Жгутова, в підпорядкуванні "Укрзалізниці", органи місцевого самоврядування впливати на тариф не можуть.

Ківерчани переукладають угоди із Ківерцівською дільницею водопостачання Рівненсько-Тернопільського територіального управління "Укрзалізниці".


Поспішають зробити це, щоб заплатити по старому тарифові, розповів пенсіонер Володимир Миколайович. На дільниці біля кабінету роботи з абонентами – черги.

Ківерчани обговорюють підняття тарифів. Мешканка міста Ківерці Світлана Пелюх каже, що зростання ціни її обурює: "Якщо був куб 8.33, то тепер буде 25.64. якщо я використовувала 10 кубів – 83 гривні, то тепер мені доведеться 256. 40 сплачувати, але це не все. Бо у нас – садки, школи, там вода і це усе буде підніматися".

А ківерчанин Євгеній Гачок зауважує: "Вода то добра качається, а труби – зношені, нічого не ремонтують, а 25 давай. Для кого? Щоб їм на зарплати по 100 тисяч".

"Як прийшлося нам, прорвало трубу, один день ніхто не організовувався, ми самі покупляли муфти, усе купили і самі зробили. А вони з нас зараз такі гроші деруть. За що ми маємо платити?" доповнює ківерчанка Ганна Рекс.

Не задоволена якістю послуг і мешканка Ківерець Надія Кузьмич. Вважа, що міська рада мала б позиватися до суду:

"У міськраді є юристи. Вони теж – споживачі послуг. Є садки. Школи, які теж відключають. Вони могли б виділити кошти і звернутися хоча би з одним позовом до організації, яка постачає воду про неналежну якість".

Впливати на встановлення тарифу місцева влада не може – пояснив Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов. Сказав, що місто хоче забрати мережу водопостачання від «Укрзалізниці» у комунальну власність.

"Будемо звертатися в органи центральної виконавчої влади, будемо давати рішення про те, що територіальна громада дає згоду прийняти ці об’єкти. Плюс ми так само хочемо звернутися в антимонопольний комітет щоб розглянули, чи не було порушено процедури прийняття тарифу" – пояснив міський голова.

Нагадаємо, тарифи змінилися від 5 лютого. Вартість води для ківерчан у розмірі понад 25 гривень встановила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.


По телефону заступник начальника "Рівненсько-Тернопільського територіального управління" філії ПАТ "Укрзалізниця" Віктор Хільчишин сказав, що вартість обґрунтована:

"Вода у нас: 48 % - це заробітна плата. За матеріали – 1 % собівартості, паливо – 3%, 9% - електроенергія, 19% - інші і амортизація – 13%. Ті тарифи, які встановив НКРЕ, згідно протоколу, ми якраз вийшли на собівартість. Собівартість 21 гривень 79 копійок".

До кабінету де, працюють із абонентами Ківерцівської дільниці водопостачання, черга із трьох десятків людей. Люди хочуть якнайшвидше укласти договір і отримати новий рахунок – щоб заплатити за воду по старому тарифу – 8 гривень.

Чи справді, якщо укласти договір до кінця лютого, то заплатити за воду можна по старому тарифу, Віктор Хільчишин журналістам не відповів.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні