Через «Ягодин» хотіли незаконно перевезти вантажівку за мільйон

0
-2
Через «Ягодин» хотіли незаконно перевезти вантажівку за мільйон
На митному посту «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби затримали незаконне ввезення авто «MAN» на суму понад пів мільйона гривень.

Про це повідомляє Волинська митниця Держмити.

02.01.2020 року, громадянином України, на підставі доручення директора товариства, подано митну декларацію, відповідно до якої в митному режимі «імпорт» переміщується вантажний автомобіль сідельний тягач марки «MAN», 2013 року випуску.

З метою перевірки законності ввезення на митну територію України даного транспортного засобу, ініційовано та направлено запити до країни експортера та офіційного дилера ТзОВ «МАН Трак енд Бас Юкрейн». Відповідно до отриманих відповідей встановлено, що згаданий автомобіль являє собою вантажний автомобіль-бортову платформу, про що свідчить, як первинна реєстрація в країні експортера так і інформація кодування номера шасі. На автомобілі наявні ознаки знятого підрамника платформи, буксирувального форкопа та ряду елементів рами.

Таким чином, керівник товариства при ввезенні на митну територію України вантажного автомобіля марки «MAN», вчинив дії з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом та таких, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості самого товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні