На Волині мати і дитина захворіли на грип

0
-2
На Волині мати і дитина захворіли на грип
У Ковелі на грип типу А захворіла мати і її дитина.

Також місто накрила чергова хвиля захворюваності на грип та ГРВІ, в результаті якої найбільше занедужало дітей від 0 до 17 років, пише ПроКовель.

13 лютого на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради завідувачка відділу ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Ковельського міськрайонного відділу Людмила Маляр повідомила, що з початку цього року за медичною допомогою із симтомами хвороби звернулося 2114 осіб, з них - 1337 дітей.

А з початку введення моніторингу захворюваності, з жовтня 2019 року, на прийомі у лікарів побувало 6240 людей. Було госпіталізовано 219 осіб, в тому числі - 162 дитини.

За словами Людмили Маляр, оголошений на тиждень карантин у школах міста дав свій позитивний результат. За тиждень таких радикальних заходів рівень захворюваності дітей шкільної категорії зменшився на 14 відсотків, а підпоріг - на 7 відсотків.

"Торік, станом на початок лютого, у Ковелі було перевищення епідпорогу на 82 відсотки. Це був дуже великий рівень захворюваності. На сьогоднішній день станом на 6 тиждень епідпоріг захворюваності перевищував 19,5 відсотка. Це - середній рівень захворюваності", - зауважила доповідачка.

Також вона наголосила, що за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я серед обмежувальних заходів на першому місці залишається щеплення, а на другому - дотримання протиепідеміологічних заходів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні