--> Чи закриють луцькі дитсадки на карантин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи закриють луцькі дитсадки на карантин

0
5
Чи закриють луцькі дитсадки на карантин
В той час як школярі міста Луцька перебувають на вимушених канікулах, вихованці дитячих садочків теж не проти лишитись вдома з батьками.

Чи є потреба закривати дошкільні заклади освіти на карантин через захворюваність на грип та ГРВІ, йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Карантин через підвищення захворюваності на грип та ГРВІ розпочався у школах міста з 1 лютого і триватиме до 15 лютого.

Крім того, батькам дошкільнят теж порадили за можливості не водити дітей до садочків, аби не доводилось закривати на карантин цілі заклади дошкільної освіти.

"Потреби закривати заклади дошкільної освіти на сьогодні немає. Практики такої немає, але якщо поріг перевищує згідно наказу міністерства охорони здоров’я – 20%, тоді дійсно є потреба закривати", – пояснила головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти Луцької міськради Валентина Гдира.

За її словами нині захворюваність на грип та ГРВІ серед відвідувачів дитсадків не перевищує 10%.

Щоб перевірити, яка ситуація в дитячих садках Луцька, журналісти навідались до ЗДО №25 "Малятко" міста Луцька.

Директор дитсадка Тетяна Климчук підтвердила, що наразі потреби у закритті їхнього закладу на каранти – немає.

"Ситуація сьогодні абсолютно нормальна, заклад відвідує достатньо велика кількість дітей, не ходять ті дітки, яких старші братик чи сестричка не відвідують школу через карантин", – пояснила завідуюча дитсадка.

Працівники так само, як і батьки зацікавлені в тому, щоб подібні заклади не зачиняли на карантин, і роблять все для того, щоб здорові діти не контактували з хворими.

"Якщо закриють на карантин дитсадки, куди батькам, які йдуть на роботу, дівати дітей?", – ділиться міркуваннями директорка дитсадка "Малятко" Тетяна Климчук.

За її словами усі групи в дитсадку відокремлені, діти під наглядом медичного працівника, у працівників дитсадка тісний зв’язок з батьками.

Медична сестра закладу щоранку проводить медичний огляд в групах. Упродовж дня діткам удвічі вимірюють температуру та оглядають ротоглотку та шкіру, позаяк часто батьки можуть привезти до садоча хвору дитину, бо нема на кого лишити вдома.

Щоб уникнути масової захворюваності і карантину у групах проводять профілактичні заходи: провітрювання, кварцування, для дітей є кошик здоров’я, дітям дають цибулю і часник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні