--> Які волинські дороги ремонтуватимуть цьогоріч | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які волинські дороги ремонтуватимуть цьогоріч

0
0
Які волинські дороги ремонтуватимуть цьогоріч
Учора, 11 лютого, в приміщенні Державного агентства автомобільних доріг України відбулася стратегічна зустріч «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування», присвячена українським автошляхам.

Серед учасників зустрічі – Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, Міністр фінансів України Оксана Маркарова, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, Перший заступник керівника офісу Президента України Сергій Трофімов та Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Присутніми на цьому заході були керівники обласних державних адміністрацій та служб автомобільних доріг, у тому числі й Волинської, інформує пресслужба Служби автомобільних доріг області.

Амбітна мета цього року – оновлення більше 4000 км доріг державного значення, що стане можливим завдяки рекордному фінансуванню. У 2020 році ремонт і будівництво доріг фінансуватиметься з трьох джерел: Державного дорожнього фонду (31,5 млрд. грн.), шляхом залучення коштів під державні гарантії (близько 20 млрд. грн.) та за рахунок додаткового фінансування (35 млрд. грн.). Під час учорашньої зустрічі Президент України підтвердив третє джерело фінансування масштабного оновлення доріг – 35 млрд. грн. з коштів, які Україна отримала від Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2020р. № 36 «Деякі питання дорожнього господарства», передбачено фінансування з Державного дорожнього фонду в обсязі 31,5 млрд. грн., із них 307,7 млн. грн. – на фінансування робіт з реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автошляхів державного значення, якими опікується Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Із вказаної суми 9 млн. грн. буде спрямовано на реконструкцію автошляху М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін) на ділянці км 447+638 – км 451+000 та проєктно-вишукувальні роботи майбутніх років.

На капітальний ремонт волинських шляхів, у т. ч. проєктно-вишукувальні роботи, у 2020 році виділено 5,5 млн. грн.

Основний обсяг коштів з Державного дорожнього фонду, а це 293,2 млн. грн., буде спрямовано на поточний середній ремонт.

У 2020-му продовжимо розпочаті торік ремонтні роботи на об’єкті км 117+000 – км 125+000 автошляху М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест) на ділянці від с.Козин до с.Переспа.

На автодорозі Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква поточний середній ремонт буде проводитись на окремих ділянках об’єкта км 42 + 000 – км 89 + 514, а також на під’їзді (км 0+000 – км 1+250) та об’їзді (км 0+000 – 3+800) міста Володимир-Волинський.

Сьогодні, відповідно до постанови КМУ від 29.01.2020р. № 36 перед Службою автомобільних доріг області стоїть завдання ввести в експлуатацію 22,6 км відремонтованих шляхів. Проте, цей документ лише частково включає плани ремонтно-будівельних робіт на 2020 рік.

У проекті плану поточного року – відновлення ще 135 км волинських доріг державного значення із анонсованих додаткових джерел фінансування. Детальніше про це після нових постанов КМУ про затвердження переліків об’єктів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні