--> Голова Волинської ОДА хоче відновити утилізацію тютюнового контрафакту в області | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Голова Волинської ОДА хоче відновити утилізацію тютюнового контрафакту в області

0
2
Голова Волинської ОДА хоче відновити утилізацію тютюнового контрафакту в області
Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко доручив знищити усі тютюнові вироби, які вилучені та зберігаються на складах у відповідності до вироків суду щодо конфіскації контрафактних товарів та подальшої їх утилізації.

Таке розпорядження дав голова Волинської облдержадміністрації за підсумками робочої наради щодо заходів протидії контрабанді та корупції у Волинській області, яка відбулась в ОДА 7 січня, повідомили в пресслужбі Волинської ОДА.

За словами очільника області Юрія Погуляйка, потрібно зробити усе можливе, щоб конфіскована тютюнова продукція повторно не потрапляла на ринок та не переправлялась через україно-польський кордон.

«Я прошу усіх відповідальних осіб включитися в роботу та відпрацювати це питання. Мене цікавить, де на Волині є місця зберігання контрафактних товарів та як відбувається їх знищення після рішення суду. І, будь ласка, знімайте на камеру процес утилізації тютюнових виробів, щоб не було так, що тут ми знищуємо, а вони знову десь з’являються», - наголосив Юрій Погуляйко.

Прокурор Волинської області Тарас Безрукий, своєю чергою, зазначив, що тютюнові вироби, вилучені згідно рішення суду, вже 2 роки не знищуються, бо в області немає для цього відповідних відведених місць.

Тому, голова ОДА запропонував в найкоротші терміни знайти найближчий полігон, на якому дозволено знищувати контрафактні продукти та укласти з ними угоду на утилізацію цигарок.

Разом з тим, очільник області звернув увагу, що згідно рішень суду, вилучається багато побутової техніки, автомобілів, тощо - їх подальшу долю теж варто прослідкувати.

За словами першого заступника начальника Волинської митниці Держмитслужби Миколи Криворучка, найбільше контрафактного тютюну намагаються ввезти на Волинь через митні пости «Доманове» та «Пулемець».

Так, з початку року на митних постах області зафіксовано 56 спроб незаконного переміщення тютюнових виробів загальною вартістю 2 626 363 гривень. Як правило, для цього використовують авто з тайниками. У цьому році конфісковано 16 таких автомобілів.

Разом з тим, для покращення роботи митного контролю, на МП «Ягодин» у січні встановили нову рентгенівську установку, яка поки працює у тестовому режимі. У поточному році запланували реконструкцію митного посту «Доманово».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні