Українці отримають з 1 квітня гарантований пакет безоплатних медпослуг – Гончарук

0
-4
Українці отримають з 1 квітня гарантований пакет безоплатних медпослуг – Гончарук
В Україні з 1 квітня стартує програма медичних гарантій, яка передбачає пакет безоплатних медпослуг для українців.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає УНН із посиланням на пресслужбу Кабміну.

"З 1 квітня українці отримають безоплатний гарантований пакет медпослуг", - заявив Гончарук.

За його словами, наразі МОЗ та Національна служба здоров’я України спільно з регіонами працюють над своєчасним запуском реформи.

"Для повноцінного старту другої ланки медичної реформи до 31 січня, всі області мали забезпечити автономізацію та комп'ютеризацію медустанов у себе в областях. Лікарні мають бути оснащені необхідним обладнанням, лікарськими засобами, мати лікарів відповідної кваліфікації та рівня практики. Це має бути зроблено до 1 квітня", - сказав Олексій Гончарук.

За його словами, якщо медичний заклад не відповідатиме вимогам, то НСЗУ не укладатиме договір з таким закладом. Отже, лікарня не отримає фінансування. В такому випадку гроші на утримання медзакладу буде виділяти місцева влада.

Також Гончарук зазначив, що на сьогодні вже автономізовано 97% закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу.

За його словами, найбільш проблемна область - Запорізька, а також п’ять областей виконали план комп’ютеризації тільки на половину — Луганська (48%), Харківська (55%), Київська (55%), Сумська (56%), Запорізька (56%).

"У 2020 році впроваджується гарантований пакет медичних послуг, він включає: первинну допомогу, екстрену, амбулаторно-поліклінічну - це послуги профільного лікаря, до якого направив сімейний лікар, стаціонарну, паліативну медичну допомогу - обслуговування невиліковних хвороб, медичну реабілітацію, медичну допомогу у зв'язку з пологами, реімбурсацію лікарських засобів "Доступні ліки", - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні