--> У Луцьку випустили перший в Україні 8-метровий електробус. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку випустили перший в Україні 8-метровий електробус. ФОТО

0
2
У Луцьку випустили перший в Україні 8-метровий електробус. ФОТО
У Луцьку на заводі електротранспорту випустили перший український 8-метровий електробус ЗЕТ 8-120, який вже вирушив у тестову експлуатацію.

Про це повідомляє finance.ua з посиланням на autoconsulting.

За основу було взято кузов маршрутного автобуса Богдан А092, який на заводі електротранспорту пройшов повний капремонт і оснащений електродвигуном і комплектом акумуляторних батарей.

Електробус в ході тестового пробігу в 100 км витратив 55 кВт*год електроенергії, а ємність його батарей була розряджена на 50%. Таким чином, ЗЕТ 8-120 володіє запасом ходу майже в 200 км і набагато економічніший від своїх дизельних аналогів.

Ще в 2016 році автори проекту шукали інвесторів для запуску в серійне виробництво подібних електробусів, а також проекту з переобладнання дизельних "маршруток" в електричні. І тільки в 2019-му справа зрушила в практичну площину.


Експериментальний луцький електробус був оснащений двома електродвигунами сумарною потужністю 120 кВт, які працюють від акумуляторів, розрахованих на 3000 циклів зарядки/розрядки. Повний цикл зарядки акумуляторних батарей займає 8 годин, але існує можливість зарядити АКБ в інтенсивному режимі за 4 години.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні