У Рожищенській бібліотеці облаштували гральний простір за грантові кошти

0
1
У Рожищенській бібліотеці облаштували гральний простір за грантові кошти
У Рожищенській районній бібліотеці для дітей облаштували простір для адаптації дітей, зокрема, з кризових сімей та з особливими потребами.

За словами директорки книгозбірні Світлани Матвійчук, зародилася ідея організувати заняття з молодими мамами та їхніми маленькими дітками у бібліотекарки, депутатки Рожищенської міської ради Тетяни Панасюк. Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Саме вона написала проект Active Citizens Ukraine від Британської ради та NGO Youth Platform ГО «Молодіжна Платформа» та виграла грант.

Презентація проекту «Граю, читаю – успішним зростаю!» відбулася у середу, 5 лютого. Проект покликаний створити комфортний простір в дитячій бібліліотеці для адаптації дітей, зокрема, з кризових сімей та з особливими потребами.

Завдяки грантовим коштам вдалося облаштувати кімнату, де мами з дітками зможуть не тільки гратися навчаючись, але й спілкуватися та ділитися щасливими моментами материнства.

Авторка проекту Тетяна Панасюк розповіла, чому виникла така ідея та як її втілили в життя.

«Цьогоріч одинадцять громад виграли кошти на реалізацію своїх проектів. Приємно, що серед них єдина бібліотека – і це наша», - щиро радіє перемозі Тетяна Панасюк.

«Оскільки ми розташовані в центрі міста, парк недалеко, а місто в нас невеличке й особливо, крім дитячих майданчиків немає куди піти, тому задумали створити простір для спілкування та навчання. За виграні, грантові кошти, закупили книжечки, іграшки, різноманітні конструктори, олівці, гарні килимки, стільці, все яскраве та цікаве. Заняття проходитимуть в неділю. Буде такий собі недільний вихідний для спільних тематичних занять та чаювань», - додає Тетяна Леонтіївна.

Гральний простір «дитячої кімнати» обладнаний спеціальними меблями, заповнений іграшками, розважальним приладдям, цікавими дитячими книжками. Це неповний перелік того, що чекає на малюків.

у книгозбірні, з цікавинками якої вже, у неділю, 9 лютого, познайомилися перші відвідувачі, які записалися на заняття.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні