Волинський госпіталь ветеранів війни хочуть фінансувати з держбюджету

0
-2
Волинський госпіталь ветеранів війни хочуть фінансувати з держбюджету
Депутати Волинської обласної ради хочуть звернутися до ВР щодо фінансування госпіталю ветеранів за державний кошт.

Про це повідомляє пресслужба Волинської облради.

Члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства на засіданні розглянули рішення, прийняте Сумською обласною радою 24 січня 2020 року "Про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо фінансування окремих закладів охорони здоров’я".

"Оскільки право на отримання безоплатного лікування та реабілітації ветеранам війни, прирівняним до них особам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, передбачене на рівні держави законом, його має гарантувати держава, надавати і фінансувати уніфіковано за встановленими правилами та забезпечувати повному обсязі за рахунок коштів державного бюджету", - констатують також у зверненні Сумської облради до керівництва держави та профільних міністерств.

Голова комісії Людмила Тимощук наголосила на важливості невідкладного прийняття аналогічного звернення Волинської обласної ради уже на найближчій сесії.

"Враховуючи, що Національною службою здоров'я не передбачене додаткове фінансування госпіталів ветеранів війни. Фінансування медичних послуг, фінансування посиленого харчування, а також обслуговування ветеранів не передбачене , а відтак під питанням є належне функціонування госпіталю, адже коштів в обласному бюджеті на це немає", - наголосила вона.

Директор комунального підприємства «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Волинської обласної ради Тетяна Масікова розповіла, що для забезпечення належної роботи медичного закладу у 2019 році знадобилось понад 37 мільйонів гривень.

Вона розуміє, що це непосильна ноша для обласної казни цьогоріч, тому теж обіцяє долучитися до розробки відповідного звернення Волинської обласної ради.

"Це питання піднімають також громадські організації ветеранів Афганістану, ветеранів АТО та ветеранів Другої світової війни. Вони неодноразово надсилали свої звернення в Офіс Президента, однак у відповідь надходять листи, про те, що пропозиції перебувають на розгляді Міністерства охорони здоров'я. 19 грудня 2019 року відбулась нарада головних лікарів госпіталів ветеранів війни, яких по всій Україні є лише 32, із представниками НСЗУ, але ми не почули жодної конкретної відповіді на наші запитання стосовно подальшого фінансування. На війну хлопців забирає держава, держава і повинна подбати про необхідне їм лікування та подальшу реабілітацію. Не можна цю відповідальність перекидати на органи місцевого самоврядування. Такої практики немає у жодній країні світу", - зауважила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні