--> Як покарали волинянина за хабар поліцейським | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як покарали волинянина за хабар поліцейським

0
-7
Як покарали волинянина за хабар поліцейським
Турійський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між начальником Турійського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури та 34-річним волинянином, обвинуваченим у пропозиції та наданні неправомірної вигоди працівникам поліції.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Увечері 9 квітня 2019 року поліцейські у Турійську зупинили за порушення Правил дорожнього руху авто, за кермом якого перебував явно нетверезий водій.

Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку чоловік відмовився.

Правоохоронці доставили його до Турійського відділення поліції, аби скласти протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення.

Уже у відділенні водій намагався за 200 грн залагодити з поліцейськими питання щодо не притягнення його до відповідальності, проте правоохоронці припинили такі його дії, а грошові кошти вилучили.

Згодом водій визнав свою винуватість у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 КК України) і нині суд призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Кошти, передані ним як неправомірна вигода правоохоронцям, конфісковано.

Прокуратура попереджує – згідно із чинним законодавством кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди настає незалежно від її суми. Кожен, хто намагається у такий спосіб залагодити якісь питання із посадовцями, чинить кримінальне правопорушення і відповідатиме перед законом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні