--> На Житомирщині 82-річна черниця нелегально перевозила стародруки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Житомирщині 82-річна черниця нелегально перевозила стародруки

0
-14
На Житомирщині 82-річна черниця нелегально перевозила стародруки
У Житомирській області, у пункті пропуску “Овруч”, виявили релігійні стародруки, які 82-річна громадянка Росії перевозила в особистих речах не задекларувавши на українському кордоні.

Про це повідомляє прес-служба Київської митниці Держмитслужби.

“Представниця ортодоксального російського духовенства незаконно перевозила релігійні стародруки”, — йдеться в повідомленні.

Так, працівники митного поста “Овруч” Київської митниці Держмитслужби вилучили книги “О дъвствъ святого отца нашего Іоанна Златоустаго архіепископа Константинопольскаго” 1892 року видання, “Добротолюбіе в русском переводе” 1895 року видання, “Житія святыхъ. Изложенные по руководству четьихъ-миней Св. Димитрія Ростовского” 1903 року видання, “Пути провидънія. Повъсть изъ временъ Константина Великаго” 1905 року.

“Незаконно переміщувала їх 82-річна жінка-черниця, яка подорожувала автомобілем „Infiniti JX 35“, за кермом якого був молодий чоловік, який, схоже, також є церковним служителем. Обоє вони є громадянами РФ і прямували до України”, — додають у Держмитслужбі.

Зазначається, що в результаті перевірки духовні стародруки виявили в багажнику авто серед особистих речей, що належали громадянці. Книги не були заявлені митникам жодним чином — ні усно, ні в декларації, хоча це передбачено митним законодавством.

“Складено протокол про порушення митних правил за ст.472 Митного кодексу України. Подальша експертиза встановить чи належить вилучена література до культурних цінностей”, — повідомили у прес-службі.

Як повідомлялося раніше, в Житомирській області попередили контрабанду книг з РФ. Більше 100 книг молдаванин віз автомобілем з Росії та „забув“ задекларувати на українському кордоні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні