--> У Китаї від коронавірусу помер лікар | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Китаї від коронавірусу помер лікар

0
0
У Китаї від коронавірусу помер лікар
Китайські засоби масової інформації у четвер ввечері таки підтвердили смерть від нового коронавірусу лікаря з китайського Уханя Лі Веньляна.

Упродовж дня ЗМІ, зокрема державне Global Times, спочатку повідомили, що лікар помер, але потім змінили свої повідомлення, вказавши, що той перебуває у критичному стані, - повідомляє Радіо.Свобода.

Раніше, за повідомленнями ЗМІ, смерть лікаря настала о 21:30 за місцевим часом, пізніше почали вказувати час – 2:58.

Як пише ВВС, у результаті з’ясувалося, що причиною неоднозначних повідомлень могло стати намагання влади Китаю контролювати подання інформації про смертельні випадки від коронавірусу.

Повідомлення про смерть лікаря, який одним із перших намагався попередити про поширення нового коронавірусу в Китаї, широко розійшлися в західних ЗМІ, Всесвітня організація охорони здоров’я у твітері висловила співчуття.

У кінці грудня офтальмолог попереджав про новий коронавірус і сам ним заразився.

3 січня лікаря викликали до відділу поліції. Там його звинуватили в «поширенні чуток в інтернеті» і «порушенні громадського порядку» й закликали припинити такі дії.

Лі продовжив роботу в лікарні. За даними ЗМІ, до нього на прийом прийшла пацієнтка, в якої виявили новий тип коронавірусу. Пізніше медичний тест показав, що Веньлян заражений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні