Знаний луцький історик відзначив 93-річчя

0
4
Знаний луцький історик відзначив 93-річчя
5 лютого відзначив 93-й день народження кандидат історичних наук, доцент, голова ради ветеранів СНУ імені Лесі Українки лучанин Вадим Кудь.

Про це інформують на сайті Луцької міськради.


Привітав ювіляра радник міського голови Ігори Поліщук.

«Кожному є чого повчитись у Вас та вашого життєвого шляху. Бажаю Вам міцного здоров’я, добра та злагоди! Нехай рідні та близькі завжди Вас підтримують. Ми раді, що можемо прийти та привітати Вас, і сподіваємося, що це повторюватиметься ще багато-багато років», - зичив імениннику він.



Вадим Кудь народився 1927 року у місті Ялта. Рано залишився сиротою. У роки Другої світової війни (1944 р.) служив у запасному стрілецькому полку на посаді командира відділення.

Після закінчення війни був курсантом 4-ої Чернігівської танкової бригади, служив у 10-ій Ровенській механізованій дивізії у м. Луцьку механіком-водієм танків та САО, інструктором водіння. Тут же навчався у вечірній школі при Будинку офіцерів.

1957 р. став знаковим для випускника історико-філологічного відділення Луцького педагогічного інституту Вадима Кудя, оскільки він отримав диплом історика-філолога з відзнакою.

Потому була аспірантура при Львівському університеті імені І. Франка. У 1974 р. захистив кандидатську дисертацію та отримав науковий ступінь кандидата історичних наук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «І Вовка порубав бюст Сталіна, щоб не розстріляли», - історик Вадим Кудь. ЦИТАТНИК

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Легендарний декан історичного. Вадим Кудь. ОЧЕВИДЕЦЬ





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні