--> Убивство дворічної дитини: незаконне звільнення засудженого скасували | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Убивство дворічної дитини: незаконне звільнення засудженого скасували

0
2
Убивство дворічної дитини: незаконне звільнення засудженого скасували
Колегія суддів Київського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокуратури міста Києва та скасувала незаконне рішення Шевченківського райсуду столиці.

Ним чоловіка, засудженого до 10 років за смерть 2-річної дитини, за клопотанням захисту було звільнено від відбуття покарання умовно-достроково, передає УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

Як повідомили у пресслужбі, наразі суд апеляційної інстанції оголосив резолютивну частину свого рішення, згідно з яким ухвалу суду першої інстанції скасовано, а клопотання сторони захисту направлено на новий судовий розгляд.

Повний текст судового рішення буде оголошено 10 лютого 2020 року о 16 годині 00 хвилин.

Нагадаємо, 21 жовтня 2019 року щодо вказаної особи вступив у законну силу вирок Бородянського районного суду Київської області, яким його засуджено до покарання у виді 10 років позбавлення волі за ч.1, 2 ст. 70, ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

У подальшому сторона захисту звернулася до Шевченківського райсуду м. Києва з клопотанням про умовно-дострокове звільнення засудженого у зв’язку з відбуттям ним більше 2/3 призначеного покарання, виходячи з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, починаючи з 18 травня 2016 року.

Станом на день розгляду клопотання, покарання у виді позбавлення волі засуджений відбував у ДУ “Київський слідчий ізолятор”.

На думку прокуратури, ухвалюючи рішення про умовно-дострокове звільнення вказаної особи, суд не надав належної оцінки доводам сторони захисту про те, засуджений довів своє виправлення сумлінною поведінкою і ставленням до праці, оскільки об’єктивних даних, які б підтверджували ці обставини, суду надано не було.
Теги: суд, вирок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні