Дорожники розповіли, як планують боротися з негодою

0
0
Дорожники розповіли, як планують боротися з негодою
Силові структури України повідомили, що вже починаються заходи для ліквідації негативних наслідків погодних умов.

Про це стало відомого під час брифінгу МВС щодо погіршення погодних умов, передає кореспондент УНН.

Як зазначили в управлінні експлуатації доріг Державного агентства автомобільних доріг України, спецтехніка готова до роботи на небезпечних ділянках.

“Враховуючи прогноз погоди...до реагування на ускладненні погодні умови ми готові...Наші всі дорожні служби відповідальні по Службам автомобільних доріг, із вчорашнього дня знаходяться на дорогах, знаходяться на територіях відповідальних організацій...Дано вказівку забезпечити чергування дорожньої техніки перед початком ускладнення дорожніх умов на небезпечних ділянках...Миколаївська, Херсонська, Одеська, Запорізька області звернуться до портів, там будуть сильні вітри, залучати важку снігоприбиральну техніку. Дано вказівку вчасно вводити обмеження чи повну заборону проїзду на певних ділянках чи територіях...”, — повідомили в управлінні.

У Нацполіції акцентували увагу на тому, що до початку снігопаду необхідно передбачити можливі схеми об’їзду основних транспортних артерій у разі ускладнення їх пропускної спроможності.

“Необхідно налагодити належний рівень взаємодії з органами місцевої влади, ДСНС, Нацгвардії, передбачити можливі схеми об’їзду основних транспортних артерій у разі ускладнення їх пропускної спроможності, бути готовими до проведення співпраці з комунальними службами, ДСНС щодо проведення заходів евакуації транспортних засобів з доріг та трас. А також надання допомоги учасникам дорожнього руху, які постраждали внаслідок погіршення погоди. Забезпечити супроводження на ділянках доріг з ускладненим рухом карет швидкої допомоги, автобусів з пасажирами, автомобілів с малолітніми дітьми”, — відмінили у Нацполіції.

У ДСНС України нагадали, що до ліквідації негативних наслідків погодних умов необхідно приступати на початковому етапі.

“Для мінімізації негативних наслідків ускладнених погодних умов необхідно організувати цілодобову роботу штабів, які будуть координувати дії всіх заключних сил, забезпечити посилений моніторинг для того, щоб вживати адекватних заходів до ситуації. Реагувати на початковому етапі”, — повідомили рятувальники.

У Департаменті систем життєзабезпечення та житлової політики Міністерства розвитку громад та територій запевнили, що через пориви вітру можуть постраждати електромережі і треба бути готовими до цього.

“Внаслідок посилення вітру можливий обрив електромереж і нам необхідно буде готовими до відключення електропостачання”, — акцентували увагу у департаменті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні