Розроблені Україною тести на коронавірус можуть з'явиться незабаром

0
5
Розроблені Україною тести на коронавірус можуть з'явиться незабаром
Українські тест-системи власного виробництва для виявлення нового смертельного коронавірусу з Китаю повинні бути готові до наступного тижня.

Про це кореспонденту УНН сказав науковий директор молекулярно-генетичної лабораторії Diagen, науковий співробітник Інституту геронтології НАМН Олександр Коляда.

"Цією розробкою займається лабораторія "Diagen". Ними (тест-системами - ред.) наша лабораторія займається з 24 (січня - ред.). За моїми планами, до наступного вівторка вони будуть готові", - сказав Коляда.

Він пояснив і процес розробки. За словами наукового директора, китайські лабораторії, які першими мали доступ до вірусу, проаналізували послідовність ДНК.

"Вірус - це ДНК і білки, ДНК це найголовніше. Вони її розшифрували, цей код вони виклали в інтернет, після цього будь-яка лабораторія в світі, яка вміє це робити, змогла б зробити тест-систему для діагностики цього вірусу. Всі лабораторії почали цим займатися, в тому числі і ми. Для цього не потрібно отримувати зразки заражених людей або чистий вірус, потрібно завантажити файл де є ця послідовність, методами молекулярної біології цю послідовність відтворити і підібрати до неї діагностичну систему", - розповів він.

За словами Коляди, лабораторії "в організаційних питаннях" допомагає РНБО, також вона співпрацює з ЦГЗ Міністерства охорони здоров'я.

"У нас цим займається група з шести осіб", - додав співрозмовник.

Варто також відзначити, що в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України (ІМБГ НАН України) на запитання кореспондента про створення тест-систем не спростували інформацію про те, що займаються розробкою, уточнивши, що "є такі речі, де журналістів можна відшити".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні