«Я захотіла боротися і жити»: історія лучанки, яка подолала рак. ВІДЕО

0
8
«Я захотіла боротися і жити»: історія лучанки, яка подолала рак. ВІДЕО
Жителька Луцька Валентина Гаєвська 12 років тому захворіла на рак молочної залози. Онкологію жінка поборола. Тепер вона пише вірші, займається колекціонуванням, вирощує квіти та цінує кожну хвилину життя.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

Подвір’я лучанки Валентини Гаєвської із ранньої весни до пізньої осені потопає в квітах. Сусіди називають її квітникаркою, каже жінка. У домівці - фотографії родини.

Жінка розповідає, як вдалося пережити період, коли лікарі поставили діагноз "рак".

"Для мене це був тяжкий удар. На той час не так онкологія процвітала, як зараз. І я дуже перейнялася. І я дуже перейнялася цієї хворобою. Я пішла в лікарню. Мені сказали, що це онкологія, буде лікування, хіміотерапія, радіологія. Я прийшла додому і була у сильному розпачі. Але я подивилася, що в мене маленький онук, одна дочка не заміжня. Я захотіла боротися і жити", – зізнається Валентина.

Аби не впасти у відчай, говорить Валентина Гаєвська, почала писати вірші.

"Мене чоловік часто вивозив до лісу. У лісі кувала зозуля. Я послухала трошки і в мене відразу в пам’яті закралось. Закувала зозуленька на зеленім дубі. Посміхнулась я тихенько – Ой , ще жити буду! Накуй мені зозуленько та многії літа, щоб могла я при здоров’ї внуків оженити. Щоб могла я поспівати і потанцювати. Та ще келихи з шампанським за любов підняти. Не змовкай ще зозуленько. Дай ще я помрію, про літа свої далекі, літа золотії", – розповідає лучанка.

Хвороба відступила. Вдячна сім’ї, лікарям і вищим силам, каже жінка. Після пережитого, говорить, навчилася цінувати кожну хвилину життя. Колекціонує ляльки і дзвоники.

"Зараз у мене більше проблем, 4 онуків, треба їх глядіти, водити до школи, забирати маленьких хто пішов в 1 клас. На танці в мене двоє внуків ходить у "Волиняночку" - і Роман і Софійка. Я ходжу до церкви і мені подобається церковний дзвін. У мене таке враження, що як дзвоником задзвониш – то все погане має піти, а добро має приєднатися", – додає Валентина.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні