Лікаря затримали за вимагання хабаря у військового

0
2
Лікаря затримали за вимагання хабаря у військового
На Житомирщині поліцейські затримали лікаря за вимагання хабаря в учасника бойових дій.

Про це з посиланням на відділ комунікації поліції Житомирської області повідомляє УНН .

"1 лютого... затримали лікаря, який входить до військово-лікарської комісії військового шпиталю. Чоловік вимагав та отримав неправомірну вигоду за сприяння у призначенні групи інвалідності учаснику операції Об’єднаних сил, який отримав поранення у зоні бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відповідно задокументували протиправні дії 33-річного лікаря та затримали його відразу після передачі неправомірної вигоди у розмірі тисячі доларів США у службовому кабінеті. Наразі тривають слідчі дії. Гроші вилучено.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

За вказані протиправні дії законодавством визначено кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні