--> Через «Ягодин» українець намагався провезти бурштин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через «Ягодин» українець намагався провезти бурштин

0
3
Через «Ягодин» українець намагався провезти бурштин
Волинські митники знайшли в автомобілі українця бурштин.

Каміння виявили у чевтер, 30 січня, в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону спільно з працівниками ДМС, повідомляє Держприкордонслужба.

Товар знайшли в ніші під сидіннями мікроавтобуса «Рено», яким до Польщі прямував наш співвітчизник. Всього у сховку знайдено майже 1, 7 кг «сонячного каміння».

До Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей за ознаками ст. 2401 ККУ (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину).

Загалом з початку року це вже третій випадок виявлення бурштину, за якими до Національної поліції прикордонниками надіслане повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення для внесення ЄРДР.

Варто зазначити, що, згідно з доповненою статтею 2401 ККУ від 29.12 2019 року, незаконне видобування бурштину, а так само збут, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, караються штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні