Коли волиняни зможуть зареєструватися на ЗНО

0
0
Коли волиняни зможуть зареєструватися на ЗНО
На Волині з 3 лютого розпочнеться реєстрація на ЗНО 2020 для всіх абітурієнтів та триватиме до 24 березня.

Про це йшлося під час пресконференції за участю т.в.о директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольги Янушевич та завідувача центру ЗНО Волинського ІППО Алли Корнейко, присвяченої питанням проведенню ЗНО 2020, пише ІА "Волинські новини".

Проте навчальні заклади відправлятимуть комплекти реєстраційних документів до 17 березня, тож учасників закликають не відтягувати реєстрацію.

«Реєструватися можуть ті, хто завершив повну загальну середню освіту, а також ті, хто завершує середню освіту. Незалежно від того, в якому закладі освіти особи навчаються – в школах чи закладах професійної освіти, ДПА вони складають у формі ЗНО з трьох предметів: української мови та література, математика чи історія України на вибір, третій предмет – на вибір учасника. Якщо є бажання скласти четвертий предмет, то така можливість є», - зазначила Ольга Янушевич.

З її слів, для того, щоб успішно зареєструватися, потрібно ознайомитися з умовами прийому до навчальних закладів та співвіднести їх з необхідними предметами: «У навчальних закладах є людина, яка допомагатиме учням чи студентам зареєструватися. Потрібно буде внести інформацію про себе, вибрати заклад, в якому навчаєшся, та вибрати три предмети, з яких абітурієнт хоче складати ЗНО. Картку потрібно буде роздрукувати, а також додати копію паспорту та, за потреби, медичний висновок задля спеціальних умов. У се це здати в навчальний заклад, де навчаєтеся».

Ольга Янушевич закликала не відкладати реєстрацію на останні дні, адже надсилання комплектів реєстраційних документів закладами освіти триватиме до 17 березня, але, можливо, будуть помилки, тому потрібно буде час, щоб внести зміни.

Представниця ЛРЦОЯО додала, що випускник минулих років, який бажає скласти ЗНО, реєструється самостійно, або може звернутися в пункт реєстрації, який працює на базі Волинського ІППО. З її слів, у навчальні заклади можна подавати сертифікати з 2017 року, лише іноземну мову – з 2018.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні