Волинський митник, який погорів на хабарі, внесе грошову заставу

0
-1
Волинський митник, який погорів на хабарі, внесе грошову заставу
Митник, якого звинувачують у систематичному отриманні хабарів від 1000 до 1500 гривень з водіїв, які перетинали кордон через “Устилуг”, сплатить грошову заставу. Підстава запобіжного заходу – наявність обґрунтованої підозри у вчиненні криміналу.

Про це відомо з ухвали Личаківського районного суду міста Львова, – інформує сайт “Княжий Град”.

Також, згідно з ухвалою, його відсторонять від посади на два місяці.

Нагадаємо, оперативники Служби безпеки України викрили у міжнародному пункті пропуску «Устилуг» незаконний механізм отримання митниками хабарів за безперешкодний пропуск через державний кордон товарів народного вжитку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому були обшуки на волинській митниці.

Слідчий суддя зважив на те, що підозрюваний займає посаду державного інспектора ВМО №4 МП “Володимир Волинський” Волинської митниці Держмитслужби “має можливість використовуючи свій авторитет та здобутий досвід впливати на свідків у кримінальному провадженні…чи перешкоджатиме кримінальному провадженню”.

Держінспектору призначили запобіжний захід у виді застави у розмірі 20 розмірів прожиткового мінімумів доходів працездатних громадян, що становить 42 040 гривень.

Окрім цього, йому не можна відлучатися з місця свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду, зобов’язаний утримуватись від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні щодо обставин справи та має здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

За попередніми висновками експертів, загальний розмір «данини», якою митники обклали українських громадян, сягав від 60 до 150 тисяч гривень за зміну.

Судове слідство триває.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні