Грип росте: на Волині на карантин закривають все більше шкіл

0
-2
Грип росте: на Волині на карантин закривають все більше шкіл
На Волині побільшало шкіл, у яких призупинили навчання через зростання хворих на ГРВІ.

Через зростання захворюваності на грип і ГРВІ сьогодні, 29 січня, у Нововолинську і селищі Благодатне закрили усі школи і дитсадки. Навчально-виховний процес призупинено на десять днів, - розповів Суспільному заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський.

"Майже два тижні триватимуть карантинні заходи. Буде припинено навчання в школах і дитячих дошкільних закладах. Обмежені масові заходи. Рішення це не просто виникло. Ми моніторили ситуацію. Різко збільшилася кількість звернень вчора і особливо сьогодні. Крім того, кількість відсутніх дітей порівняно з п’ятницею по сьогоднішній день збільшилася вдвічі. Тобто, в садочках і школах у два рази збільшилася кількість відсутніх дітей. Тому ми вирішили не чекати, коли буде критична ситуація", – пояснив Сторонський.

За словами головного лікаря КНП «Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ольги Попіки, з 24 січня 2020 року по 27 січня 2020 року в місті захворіло 375 осіб, з них - більше сімдесяти відсотків дітей, а шісдесят відсотків від хворих - це ті, хто відвідує школу.

Нагадаємо, станом на 28 січня в області навчання призупинили 13 загальноосвітніх шкіл та 1 дошкільний навчальний заклад. Найбільше освітніх закладів закрили у Камінь-Каширському районі. Там через зростання кількості хворих на грип та ГРВІ карантинні заходи запровадили у 5 школах.

28 січня, призупинено освітній процес у двох школах Луцького району: у Підгайцівському НВК «ЗОШ I-III ступенів-гімназія» та ЗОШ I-III ступенів села Лище.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні