У Луцьку є коти і собаки, заражені коронавірусом: чи безпечні вони для людей

2
-3
У Луцьку є коти і собаки, заражені коронавірусом: чи безпечні вони для людей
Серед домашніх улюбленців лучан, зокрема котів та собак, є тварини, заражені коронавірусом, який, на жаль, у більшості випадків для них смертельний.

Чи становить цей вірус небезпеку для людей і чи має він щось спільне із нашумілим «китайським коронавірусом», що забрав життя у понад пів сотні людей – розповіла ветеринар однієї із ветклінік Луцька Яна Коханюк для ІА Волинські новини.


За її словами, коронавірусна інфекція уражає домашніх улюбленців – котів та собак. Проте, це абсолютно інше захворювання, не те, що у Китаї, тому що кожен штам вірусу має окрему назву.

Узагалі, «корона» – не є назва якогось конкретного вірусу. Під терміном «корона» мається на увазі надпотужний вірус, від якого немає щеплення.

"Наприклад, є коронавірус грипу, ентериту (запалення кишечника, – ВН), риніту. Тобто вірус із приставкою «корона» – це вірус, який переріс інші віруси, і від нього немає ні сивороток, ні вакцини. Це не конкретна хвороба. Це надпотужний вірус, який важко переноситься, і при якому або процес лікування дуже складний, або його немає», – розповіла ветеринар.

За її словами, такі хвороби, як грип та ентерит, у більшості, не мають суміжних штамів між тваринами і людьми. Вони ніколи не можуть так просто передаватися.

«Коронавірусом хворіють і домашні улюбленці лучан. На жаль, такі випадки бувають, хоч і не часто. Зокрема, вірусний перитоніт – здебільшого смертельний для котів. Але він абсолютно незаразний для людей та собак, та й не всі коти ним хворіють. Таким тваринам можуть призначати пожиттєву підтримуючу терапію, але це продовжить життя лише на кілька місяців, в кращому випадку, якщо хвороба виявлена на ранній стадії та у молодому віці тварини – то на кілька років. Однак, для людини цей вірус не несе жодної небезпеки», – пояснила ветеринар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивна стаття, як і розуміння лікаря. Мабуть вірусологію , лікар, вчила не достатньо. Тому, перед тим, як щось коментувати, варто зазирнути у книжку.
Відповісти
Я з вами цілком згідна, Тарасе. Повна НІСЕНІТНИЦЯ.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні