Волинянка через суд домоглася виготовлення паспорта для доньки у формі книжки

0
7
Волинянка через суд домоглася виготовлення паспорта для доньки у формі книжки
У Володимирі-Волинському мама через суд домоглася виготовлення паспорту для доньки у формі книжечки, а не пластикової ID-картки.

Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду, – передає сайт Володимира-Волинського «Княжий Град».

Мама неповнолітньої дівчини звернулася з позовом до Володимир-Волинського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області через те, що її доньці відмовили у видачі паспорта у формі книжечки.

У ході судової тяганини, Велика Палата Верховного Суду дійшла висновку, що «позбавлення особи можливості отримання паспорта у традиційній формі – у вигляді книжечки, і спричинені цим побоювання окремої суспільної групи, що отримання паспорта у вигляді ID-картки може спричинити шкоду приватному життю, становить втручання держави, яке не було необхідним у демократичному суспільстві, і воно є непропорційним цілям, які мали б бути досягнуті без покладення на особу такого особистого надмірного тягаря…

Відтак, дії відповідача (управління міграційної служби – ред.) щодо відмови позивачу видати паспорт громадянина України у формі книжечки визнані Великою Палатою Верховного Суду у вказаній зразковій справі протиправними», – йдеться в ухвалі суду.

Зрештою, суд вирішив таки задовольнити позов матері 16-річної дівчини – донька отримає паспорт у формі книжечки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні