На восьмому десятку волинянин живе з подругою покійної дружини й працює на тракторі

0
4
На восьмому десятку волинянин живе з подругою покійної дружини й працює на тракторі
Аркадій Тимофійович Теслюк із села Щурин Рожищенського району Волині вже давно на заслуженому відпочинку, та не знає, що таке сидіти склавши руки.

Про це пише «Вісник».

Маючи під вісімдесят літ, разом з дружиною обробляє два гектари землі ще й іншим людям служить. Наймають його як вправного тракториста.

ДРУЖИНУ ЗАМІНИЛА ЇЇ ПОДРУГА


– О-о, Аркадій Тимофійович у нас трактором, як на ровері гасає, – говорить голова Щуринської сільської ради Василь Карпюк.

Поважає в цьому селі Теслюка кожен. Кажуть, дуже роботящий і безвідмовний: «Дай, Боже, йому здоров’я!»

На своєму віку чоловікові довелося немало пізнати і радостей, і печалей. З першою дружиною Ніною прожив 24 роки, двох донечок виховали. Та жінка передчасно відійшла в інший світ. А замінила вдівцю кохану… її подружка.

– Така доля – на Волинь мене приперла, – говорить баба Наталя.

Вона сама – з Львівщини. Теж вже була замужем, та своїх діток Господь їй не послав. А з Аркадієм зійшлася після смерті Ніни, з якою змалку товаришувала, бо виросли в одному селі.

– Чи добре вас прийняли дідові дочки? – запитую.

– Дуже! То такі добрі дівчата! – щиро говорить бабуся.

Гордиться ними, як своїми рідними. А дід і собі підхвалює:

– Одна на Харківщині живе, інша – у Франції. Є внуки і правнуки. Ех, тільки далеко…

«НА ПЕНСІЮ НЕ ОБІЖАЮСЬ»

Аркадій Тимофійович не плачеться, що лишився ніби й при великій родині, але сам. Бо тужити йому ніколи. Разом з бабою Наталею від рання до смеркання в роботі. Тримають корову, поросят, всяке птаство. І двом гектарам поля дають раду! У голові крутилося запитання: «А для чого людям в такому віці стільки господарки?» Та дід Аркадій, розповідаючи про життя, мимоволі на нього відповів:

– А як інакше? Людина мусить працювати.

Він – найстарший в околиці тракторист, трудиться на ниві з 1960 року! Спершу – в колгоспах, пізніше – на своїх хлібах. Бо коли рідний колгосп «розкидали», Аркадій Тимофійович викупив тракторця – і досі ним служить людям.

– Ви не думайте, пенсія нормальна, обіжатися не буду, – каже. І, усміхаючись, додає: – Та й хіба я старий? Тилько років назбирав багато. Дасть Бог – ще назбираю.

Наталія КРАВЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні