У Рожищі в молодіжному просторі презентували всеукраїнський волонтерський проєкт

0
6
У Рожищі в молодіжному просторі презентували всеукраїнський волонтерський проєкт
У Молодіжному просторі «City Life» в Рожищі говорили про те, як будувати Україну разом.

За участю місцевої молоді у Рожищі, 23 січня, відбулася презентація всеукраїнського волонтерського проєкту «БУР». Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Як розповіла волонтерка, а цього дня спікерка, Тетяна Вілігурська, БУР – це мережа проактивних людей, яким не байдуже, які не хочуть миритися з існуючими реаліями життя і готові творити зміни на місяцях, брати відповідальність за своє особисте життя, життя своєї громади та країни загалом.

Також це місце комунікації між українцями з різних регіонів, завдяки можливості їздити в інші області країни, пізнавати незвідані простори, знайомитись та розвінчувати стереотипи та стигми, що існують в нашому суспільстві щодо сходу і заходу України.

«Волонтери БУРу допомагають сім’ям у скруті відновити їхні домівки, засновувати та підтримувати молодіжні платформи, змінювати оточення навколо себе. Під час таборів, які проходять у різних містах, молодь спілкується з ровесниками і бере участь в проектах, які є соціально важливим для інших», - розповідала молоді Тетяна Вілігурська.

Під час презентації волонтерка БУРу показала світлини та відео з попередніх таборів, де спільними зусиллями члени організації допомагають людям, які опинилися в скруті. Роблять різну роботу: від допомоги по дому до будівництва житла.

Тетяна Вілігурська додала, що особисто для неї БУР – це зміна. Зміна тих людей, які працюють, і зміна тих, для кого це роблять. БУР – це те, що відкриває двері, руйнує стіни між людьми, вчить любити один одного.

Спікерка зауважила, що стати учасником «БУРу» можуть люди з 16 років. Але найголовніше в цій справі – мати бажання змінюватися.

Міський голова В’ячеслав Поліщук, який також був присутній на презентації волонтерського руху, закликав молодь долучатися до таких проектів та наголосив, що місцева влада готова до співпраці та співтворення, розвитку молодіжних ідей та ініціатив.

На прохання присутніх, Тетяна та її чоловік Олег Вілігурський, який є головою ГО «Біла Ворона», розповіли про веломандрівки та відповіли на ряд запитань щодо їх організації. Подружжя пообіцяло, що незабаром презентують для рожищан свою громадську організацію, аби залучити до веломандрівок всіх охочих.

Теги: проєкт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні