--> Волинський патрульний зробив п'яним тверезого водія | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський патрульний зробив п'яним тверезого водія

1
7
Волинський патрульний зробив п'яним тверезого водія
Інспектору роти № 2 батальйону управління патрульної поліції у Волинській області повідомили про підозру у службовому підробленні.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Ввечері у середу, 22 січня, під час чергування патрульний затримав у Володимирі-Волинському водія, який нібито не виконав законних вказівок працівників поліції про зупинку та намагався втекти.

Провівши огляд чоловіка, аби виявити стан сп’яніння, поліцейський за допомогою драгера з'ясував, що той тверезий.

Попри це він доставив водія у Володимир-Волинський відділ поліції, де склав протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння).

При цьому патрульний вніс у документ завідомо неправдиві відомості про те, що чоловік був нетверезий, про відмову водія від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку, а також про те, що протокол складено у присутності двох свідків.

У подальшому постановою Володимир-Волинського міського суду провадження у справі відносно водія закрито у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Поліцейському ж нині повідомлено про підозру у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Зауважимо, що за службове підроблення санкцією ч. 1 ст. 366 КК України передбачено покарання у виді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прокуратура області також звертається до волинян із проханням повідомляти про відомі факти вчинення таких правопорушень працівниками правоохоронних органів на «гарячу лінію» Територіального відділення ДБР за телефоном 098-30-35-970.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справжній мусор, а ще Може зробити винним у злочині до якого обвинувачуваний не причетний
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні