36 тисяч мало, щоб утримувати дитину: міністерка освіти поскаржилася на низьку зарплату

3
-10
36 тисяч мало, щоб утримувати дитину: міністерка освіти поскаржилася на низьку зарплату
Міністерка освіти і науки Ганна Новосад заявила, що їй для нормального життя вистачає заробітної плати у приблизно 36 тисяч гривень, але як для людини, яка має думати про майбутнє, цього не достатньо.

Про це вона сказала в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передає Громадське.

«Я маю власне житло, службовий автомобіль, у мене немає часу ходити в кіно. Але якщо ви мене запитаєте, чи влаштовує мене це, як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє, про заощадження, про пенсію, то безперечно цього не вистачить», — сказала вона.

Новосад уточнила, що на посаді керівника директорату Міносвіти мала зарплату на 10 тисяч вищу, ніж має зараз.

Вона наголосила, що після завершення роботи в міністерстві не матиме заощаджень як таких, а також зазначила, що зі своєї зарплати багато витрачає на поточні витрати, які потрібні на утримання офісу.

«У мене зараз немає сім'ї. В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось утримуватиме мене: я повинна сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплату, і це буде рішення, яке потрібно буде усвідомлено ухвалити», — додала Новосад.

Раніше обурення низькими зарплатами вже висловили міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов та міністр юстиції Денис Малюська.

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів оприлюднив інформацію про доходи українських міністрів, зокрема їхню середню зарплату.

Середня зарплата міністерки освіти Ганни Новосад — 63 446 гривень. У вересні вона заробила — 38 288 гривень, у жовтні — 37 981 гривню, у листопаді — 39 103 гривень, у грудні — 138 412 гривень, зокрема надбавки — 42 412 гривень та премія — 96 тисяч гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на 5-10-15тисяч вона не пробувала утримувати всю родину,і при цьому ніяких пільг і субсидій?Не подобається нехай іде туди де платять більше!
Відповісти
Нехай іде подалі
Відповісти
Якщо мало, то дати їй зарплатню вчителя - і нехай вона потім нівчому собі невідмовляє...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні