--> У селі під Луцьком священник вночі проник в храм і зламав ногу. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі під Луцьком священник вночі проник в храм і зламав ногу. ВІДЕО

2
13
У селі під Луцьком священник вночі проник в храм і зламав ногу. ВІДЕО
У селі Жидичин священник УПЦ МП проник в храм, а, тікаючи від поліції, упав з дзвіниці.

Про це йдеться на сторінці Чернецтво Волині у фейсбуці в офіційній заяві «З приводу незаконного проникнення в пам’ятку архітектури національного значення с. Жидичин».

17 січня о 00:20 Храмова служба внутрішньої безпеки села Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України с. Жидичин.

Невідомий проник в приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети.

Особою, яка вчинила протиправні дії, виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму с. Жидичин Володимир Гелета. Для уникнення будь-яких провокацій на місце події викликали поліцію. Зловмисника було заблоковано у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи.

Протягом 15 хвилин до моменту прибуття екіпажу патрульної поліції зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику.

Побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екснастоятель пішов на безпрецендентний ризикований для його життя та здоров’я крок і здійснив стрибок з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення у будівлю.

У результаті невдалого стрибка чоловік отримав травму ноги у вигляді відкритого перелому. До моменту прибуття карети "швидкої допомоги" правоохоронці невідкладно і фахово надавали першу допомогу потерпілому.

За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції склали відповідні протоколи, взяли свідчення очевидців.

У заяві йдеться про те, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
біс поплутав)
Відповісти
Це тобі попе карма прилетіла від Бога ,за богохульство.Амінь!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні