--> У луцькій лікарні – нове медобладнання для онкохворих дітей. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцькій лікарні – нове медобладнання для онкохворих дітей. ВІДЕО

0
-1
У луцькій лікарні – нове медобладнання для онкохворих дітей. ВІДЕО
В онкогематологічному центрі Волинської обласної дитячої лікарні придбали новий інфузомат.

Цей медичний апарат дозволяє лікарю задавати програму і регулювати швидкість введення необхідної дози препарату через спеціальну електронну систему, розповіла завідувачка відділення онкогематологічного центру Яна Рижко, йдеться у сюжеті Суспільного.

Лікарка Яна Рижко показує медичне обладнання, яким проводиться інфузійна терапія. Цей апарат, каже, важливий для пацієнтів онкогематологічного відділення. З 15 інфузоматів, які є у відділенні, працює лише шість.

Лучанка Наталія Мороз разом зі своїм дворічним сином у гематологічному відділенні лікується близько місяця. Інфузоматом користується постійно, розповідає жінка.

"Постійно він ввімкнений, капання, якщо не хімію. То фізрозчин, треба промивку капати. Він постійно підключений, вночі підключений з цим апаратом", - мама пацієнта онкогематологічного відділення Наталія Мороз.

Сьогодні новий інфузомат привезли до онкогематологічного відділення, розповіла засновниця Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук-Коротицька. Медичний апарат, говорить, вартує 70 тисяч гривень, його придбали за кошти лучанки-благодійниці.

"Потрібно ще хоча б п’ять, тому що палат багато, дітей багато і всім потрібно ставити це обладнання",- Засновниця Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук-Коротицька.

В онкогематологічному центрі обласної дитячої лікарні лікуються діти до 18 років, розповіла завідувачка відділення онкогематологічного центру Яна Рижко. Нині у відділенні перебуває 14 дітей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні