--> Рада попередньо змінила законодавство щодо соцзахисту військових та їхніх сімей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рада попередньо змінила законодавство щодо соцзахисту військових та їхніх сімей

0
-6
Рада попередньо змінила законодавство щодо соцзахисту військових та їхніх сімей
Рада ухвалила за основу законопроєкт про внесення змін до законодавства щодо соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей.

Відповідне рішення підтримали 340 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проєкт Закону №2343 про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" передбачається врегулювати питання щодо впорядкування питань, пов’язаних з наданням відпусток військовослужбовцям, уточнення окремих питань реалізації права військовослужбовців на забезпечення житлом.

У законопроєкті пропонується виключити пункт про звільнення з військової служби достроково військовослужбовців, сім’ї яких втратили годувальника і не мають інших працездатних членів та членів сім’ї з самостійним заробітком.

Окрім того, законопроєктом пропонується визначити мінімальний розмір посадового окладу військовослужбовця (крім військовослужбовця строкової служби) не меншим розміру двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, а мінімальний розмір окладу за військовим званням – одного розміру такого прожиткового мінімуму.

Також законопроєкт змінює тривалість відпусток військовослужбовців. Зокрема, під час воєнного стану або на початку воєнних дій відпустка із збереженням грошового забезпечення може бути тривалість не більш ніж 15 діб, раніше у законі було визначено не більш ніж 10 діб.

Згідно з текстом законопроєкту, дружині (чоловіку) військовослужбовця щорічна основна відпустка за її (його) бажанням надається у зручний для неї (нього) час одночасно із щорічною основною відпусткою військовослужбовця.

Також парламентарі скоротили на половину строки підготовки законопроєкту до другого читання. Відповідне рішення підтримали 270 народних депутатів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні