Суд на Волині скасував штраф у 170 тисяч для «євробляхи»

5
3
Суд на Волині скасував штраф у 170 тисяч для «євробляхи»
Любомльський районний суд розглянув справу про штраф у розмірі 170 тисяч гривень за порушення митних правил, скасував штраф та закрив провадження.

Про це повідомляє організація «Авто-Євро-Сила», - пише Інформаційне агентство ВолиньPost.

У грудні 2019 року в офіс «Авто-Євро-Сила» звернулась особа із протоколом від митниці на 170 тисяч гривень та запитанням, як діяти.

Юристи підготували набір документів, а саме той, який засвідчує зняття з обліку, договір купівлі-продажу, сертифікат відповідності та договір з брокером.

Зауважують, що вже пізніше весь цей пакет документів почали називати «Рятувальний жилет», оскільки він дійсно допоміг сотням людей уникнути штрафу у 170 тисяч гривень.

Додають також, що не останню роль зіграв прийнятий Закон України № 2288, відповідно до якого всі штрафи за порушення митних правил в розмірі 170 тис. грн. зменшуються до 8500 грн. «А тому, оскільки у особи був «Рятувальний жилет», а митний протокол на 170 тис. грн. складений до нового року, суд скасував повністю усі штрафи та закрив провадження», - повідомляють у «Авто-Євро-Силі».

В організації рекомендують тим, хто отримав протокол на 170 тисяч в минулому році, написати клопотання в суд про перекваліфікацію правопорушення.

Нагадаємо, 30 грудня 2019 року офіційно опублікували закон 2288 щодо відтермінування підвищених штрафів за “євробляхи”. Закон набув чинності на наступний день після публікації – 31 грудня 2019 року.

Він передбачає скасування шалених штрафів у 170 тисяч гривень, які були виписані власникам “євроблях” від завершення терміну дії попереднього відтермінування штрафів до 1 січня 2020 року. На кого були складені відповідні матеріали, були змушені виплатити всього 8,5 тисячі гривень, а не вищезгадану суму.

При цьому уже з перших днів нового року правоохоронці отримали формальне право штрафувати власників “євроблях” і виписувати штрафи у розмірі 170 тисяч гривень. Цим правом можуть скористатись лише митники, бо патрульні не мають доступу до відповідних баз даних.
Отже, ті, хто ввіз автомобіль із порушенням митних правил, мають сплатити штраф:

17 тисяч гривень штрафу – за перевищення від 10 до 20 діб;
85 тисяч гривень – за перевищення від 20 до 30 діб;
170 тисяч гривень або конфіскація ТЗ – за перевищення більш ніж на 30 діб.

Щоправда, на тлі протестів “євробляхарів” Кабмін погодився поки не штрафувати їх.

На першому засіданні в новому році 14 січня уряд має розглянути два законопроєкти, яких вимагали власники авто на іноземних номерах.

Йдеться про спрощення процедури розмитнення та відтермінування штрафів ще на 180 днів. Далі ці законопроекти мають протягом місяця розглянути в Раді.
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це просто гімн дя тих, хто стогне, що в європі краще. Тому там і краще, що закон один для всіх, а н@#общиків держава карають «за всією строгістю». В нас же - з чесного підприємця - три шкури, а г@ндону «бляхеру» - «рятівний жилет». Прийдемо до влади - першим ділом «АЄС» постане перед судом
Відповісти
ти раб тупий...Рабом і здохнеш...
Відповісти
Здохнути - твій привілей. Своєю злобою та асоціальністю в першу чергу шкодиш сам собі. Тому гідного закінчення життя не дождеш. Будеш саме ПОДИХАТИ
Відповісти
кумедний раб.Навіть імені не удостоєний.Ставай раком і надалі перед законами влади.
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/svyatkovi-dni-v-listopadi-na-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/yakim-bude-kviten-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/vixidni-dni-u-lyutomu-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/kalendar-svyat-u-chervni-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні