--> На Волині покарали 14 водіїв за п'яне кермування | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині покарали 14 водіїв за п'яне кермування

0
2
На Волині покарали 14 водіїв за п'яне кермування
Іваничівський районний суд виніс 15 постанов про притягнення водіїв до відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Про це стало відомо, проаналізувавши дані з Єдиного реєстру судових рішень, пише Буг.

Штраф у розмірі 10 200 гривень призначили водіям за порушення ПДР, а одному – 40 800 гривень, ще один чоловік відбувся адмінстягненням – взяття на поруки.

За водіння в нетверезому стані патрульними на Іваничівщині були складені протоколи.

4-го жовтня 2019 року о 16:15 і селі Нова Лішня особа керувала власним трактором «Т-40» , перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Своєї вини чоловік не визнав та пояснив, що він дійсно керував трактором та був зупинений працівниками поліції, проте, спиртного не вживав, чому в лікарні про огляді технічний прилад зафіксував перевищену норму йому не відомо.

Однак його вина була підтверджена матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, висновком щодо результатів медичного огляду на стан сп’яніння, актом медичного огляду. Суд визнав водія винним та призначив штраф 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Так, 9-го жовтня 2019 року о 23:45 в селищі Іваничі особа помічена за керуванням автомобілем «Опель-Зафіра» з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота. Від проходження огляду водій відмовився, чим порушив п 2.5 ПДР. В судовому засіданні своєї вини не визнав.

“Чоловік пояснив, що він даним автомобіль не керував. Того вечора він святкував пристольний празник та вживав алкоголь. Автомобілем керувала його дружина, так як нещодавно отримала посвідчення водія. Коли під’їхали до нього працівники поліції то він стояв біля свого автомобіля та намагався включити передачу щоб дружина змогла розвернутися, в цей час дружина була за кермом. Його звинуватили в керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння”, – йдеться в постанові суду.

В судовому засіданні інспектор Іваничівського відділу поліції пояснила, що під’їхавши на місце події, з-за керма автомобіля вийшов чоловік, його дружина вийшла з пасажирського сидіння. Водій поводив себе агресивно, обзивав працівників поліції. Було прийнято рішення залучити додатковий екіпаж поліції, водію пропонували пройти огляд на стан сп’яніння, на що той в категоричній формі відмовлявся. В суді вину не визнав. Однак суд, посилаючись на докази з матеріалів справи та свідчень очевидців, призначив штраф 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

11-го жовтня 2019 року о 20:30 в селі Мишів водій ВАЗ-2109» керував у стані алкогольного сп’яніння. В судовому засіданні чоловіксвою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю та пояснив, що в цей день у незначній кількості спожив спиртного, керувати транспортним засобом не планував, проте, в вечірню пору дружина попросила привезти продукти з магазину. Оскільки був впевнений, що в нього відсутні ознаки алкогольного сп’яніння, то погодився. В подальшому був зупинений поліцією.

20-го жовтня 2019 року о 00:50 в селі Рогожани Володимир-Волинського району водій Фольксваген керував автомобілем, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Суд призначив штраф 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

31-го жовтня 2019 року о 12:15 хв чоловік керував мотоциклом «Альфа» без номерних знаків в селі Заболотці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. При цьому не виконав вимогу поліцейського про зупинку транспортного засобу. Факт керування транспортним засобом особою чітко зафіксовано матеріалами відео-фіксації. Факт алкогольного сп’яніння оглядом лікаря. Суд визнав винним чоловіка, призначивши штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

2-го листопада 2019 року о 16:35 по автодорозі Ковель-Жовква на території Іваничівського району водій керував мопедом «Альфа», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду відмовився в присутності двох свідків, чим порушив п 2.5 ПДР. Суд визнав винним, призначив штраф у 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

4-го листопада 2019 року 01:10 чоловік керував автомобілем «Фольксваген-Пассат» в селищі Іваничі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Лікар КНП «Іваничівська ЦРЛ» зафіксував стан гострої алкогольної інтоксикації. Суд визнав винним водія та наклав штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

4-го листопада 2019 року о 15:40 на 45 кілометрі автодороги Р 15 Ковель-Жовква водій Опель-Омега був зупинений з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота. Від проходження огляду відмовився. В судовому засіданні своєї вини не визнав та пояснив, що він дійсно керував автомобілем та був зупинений працівниками поліції за порушення правил обгону, при цьому був тверезий.

Пройти тест на алкоголь водій відмовився, бо не довіряє працівникам поліції. На пропозицію пройти огляд на стан сп’яніння в лікарні теж відмовився, бо в автомобілі була дружина та діти і він не бажав залишати їх самих на автодорозі. Після чого був відсторонений від керування транспортним засобом Разом з тим не заперечував, що напередодні вживав спиртне. Хоча чоловік не визнав своєї вини, вона повністю підтверджується матеріалами справи та дослідженими в судовому засіданні доказами. Суд визнав винним чоловіка, призначив штраф у 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

6-го листопада 2019 року об 11:30 в селі чоловік керував мотоциклом «Альфа», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. В судовому засіданні особа своєї вини не визнав та пояснив, що він мотоциклом не керував, просто вів його в руках. Мотоцикл був несправний та в баку не було бензину. Не заперечує, що вживав алкоголь.

Інспектор Іваничівської поліції пояснив, що рухався на службовому автомобілі разом з напарником та побачив, як назустріч ним рухався мотоцикл, водій якого був без мотошолома. Наближаючись до даного мотоцикла водія занесло і він впав на обочині. Факт алкогольного сп’яніння водія зафіксовано оглядом лікаря в КНП «Нововолинська ЦМЛ». Суд визнав винним чоловіка, призначив штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

12-го листопада 2019 року о 22 год. 45 хв., керував мотоциклом «Альфа-Патріот» без номерних знаків в селі Риковичі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Суд визнав винним чоловіка, призначив штраф у 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

15- го листопада 2019 о 16:10 в селі Мовників Іваничівського району чоловік керував мотоциклом «Мустанг», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Суд наклав штраф штраф у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Просив звільнити його від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу, про що подав клопотання трудового колективу. Пояснив, що позбавлення його права керування призведе до втрати ним роботи, оскільки він офіційно працює водієм. Під час розгляду справи було подано клопотання трудового колективу ДП «АФ Луга-Нова» ПП «Універсам», про передачу особи на поруки трудового колективу. Оскільки чоловік вперше притягується до адмінвідповідальності, то суд звільнив від відповідальності з передачею на поруки.

16-го листопада о 17:30, керуючи трактором «Урсус С-355» по автодорозі сполученням Заболотці – Литовеж, будучи причетним до дорожньо-транспортної пригоди із смертельним випадком, не пройшов освідчення на стан алкогольного сп’яніння у встановлений законом порядок та при цьому залишив місце дорожньо-транспортної пригоди.

По факту ДТП 26-го листопада винесено постанову про закриття кримінального провадження відносно водія. Та судом було визнано винним чоловіка за керування трактором у стані сп’яніння та призначено штраф 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

27-го листопада 2019 року о 17:30 в селищі Іваничі чоловік керував власним автомобілем «Сітроен», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Суд визнав винним, призначив штраф у 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Нагадаємо, 30-го листопада 2019 року о 1:20 особа, будучи тричі протягом року притягнутим до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, повторно керував автомобілем ВАЗ 2109 в Нововолинську в нетверезому стані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні