Іран вийшов з ядерної угоди і погрожує Америці військовим ударом

1
13
Іран вийшов з ядерної угоди і погрожує Америці військовим ударом
Уряд Ірану оголосив, що відмовляється від останніх обмежень щодо ядерної угоди, яку уклали 2015 року.

Тегеран заявляє, що готовий повернутися до виконання зобов'язань у разі зняття санкцій, а також безпосередньо пов'язує своє рішення з вбивством в п'ятницю генерала Касема Сулеймані. Про це пише ВВС Україна.

"Іран остаточно відмовиться від обмежень щодо ядерної угоди за кількістю центрифуг. Таким чином іранська ядерна програма не матиме жодних обмежень в частині виробництва, а також дослідження в цій галузі й подальшого розвитку програми", - йдеться в заяві уряду.

Іранська влада додала, що продовжить співпрацю з МАГАТЕ й повернеться до виконання своїх зобов'язань з ядерної угоди, якщо санкції щодо країни скасують, а інтереси країни врахують.

Крім того, як заявив офіційний представник МЗС країни Аббас Мусаві, Тегеран також повинен домогтися, щоб США відповіли за вбивство генерала Касема Сулеймані.

У вихідні Тегеран і Вашингтон обмінювалися погрозами через убивство Сулеймані.

У неділю військовий радник верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї та колишній міністр оборони країни Хосейн Деган заявив в інтерв'ю CNN, що Іран готується завдавати удару по американських військових об'єктах.

"Війну розпочала Америка. Тому вона має бути готова до адекватної реакції на свої дії. Єдине, що може покласти цьому край, це удар по американцях, рівноцінний тому, який вони завдали", - заявив він.

Генерал додав, що "відповідь буде спрямована проти військових об'єктів". Він також підкреслив, що керівництво Ірану "ніколи не прагнуло і не прагнутиме війни".

Незадовго до цього президент США Дональд Трамп попередив: якщо Тегеран здійснить напад на американців, Вашингтон готовий завдати "дуже швидкий і дуже сильний" удар по іранських об'єктах.

За словами Трампа, американські сили тримають під прицілом 52 іранських об'єкти і готові завдати по них удари з використанням новітнього військового обладнання.

Теги: угода, іран
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україні варто теж повернути собі статус ядерної держави. Тоді і поважати почнуть, і на території зазіхати не будуть всякі кацапські виродки. Дуже гарно нашу країну "розвели" коли ми відмовилися від ядерної зброї, пообіцяв територіальну недоторканість.... Робимо висновки тепер цінами людських життів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні