Як учні луцької школи вітали мешканців геріатричного пансіонату з Новим роком. ФОТО, ВІДЕО

0
3
Як учні луцької школи вітали мешканців геріатричного пансіонату з Новим роком. ФОТО, ВІДЕО
Учні Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука концертом та подарунками привітали жителів геріатричного пансіонату із новорічно-різдвяними святами. Діти співали, розповідали гуморески та частували смаколиками людей похилого віку.

Класовод другокласників Алевтина Козак каже, що ідея влаштувати концерт надійшла від батьків учнів, ІА "Волинські новини".

«До мене прийшла мама одного з учнів і розповіла, що бачила у фейсбуці лист з мріями жителів геріатричного пансіонату, та запропонувала влаштувати для них свято. Усе організували батьки, я лише працювала з учнями.

Важливо змалечку привчати дітей до милосердя і виховувати в них співчуття та розуміння того, що старість треба поважати. Перед поїздкою я провела бесіду з дітьми, пояснила, куди ми їдемо й навіщо», – розповідає Алевтина Козак.

Мама другокласника Анна Чуєва поділилася, що ідея відвідати пансіонат виникла після того, як прочитала статтю в інтернеті.

«Я прочитала статтю, а там були настільки банальні бажання від старших людей, про яких ніхто не турбується. У деяких бабусь і дідусів найзаповітніша мрія – скуштувати ананас. Для нас це такі прості речі, а для них – це верхівка турботи. Поговорила з вчителькою, вона була в захопленні, так ми і організувалися», – говорить лучанка.

Директорка геріатричного пансіонату Алла Гнатюк розповіла, що в пансіонаті мешкає 148 людей.

«У нас проживають люди похилого віку й ті, хто має інвалідність 1-2 групи, хто немає родичів і потребують постійного стороннього догляду. Всього 148 мешканців. Торік в установі були волонтери, які роздали анкети, де люди писали про свої бажання, мрії. Приїжджають студенти, школярі, творчі студії», – розповіла Алла Гнатюк.

Учень 2-Д класу Роман Лукашук приїхав у пансіонат, бо хотів зробити приємно бабусям і дідусям.

«Я хотів сюди приїхати, щоб зробити людям приємно. Сьогодні розкажу гумореску, яку вчив з мамою. Моє завдання – розказати смішну гумореску і всіх розвеселити», – зізнається Роман.

Леонід Овчаров живе в геріатричному пансіонаті уже давно і каже, що дуже любить, коли хтось приходить в гості.

«Це для нас віддушина. Тут нікого, крім таких як ми, не бачимо, люблю, коли приходять дітки. Вони всі такі різні і цікаві. Це дуже весело й заряджає, аж, зрештою, жити хочеться», – говорить пан Леонід.

Про цікавий експеримент розповіла мешканка пансіонату Тетяна Білітюк.

«У Канаді провели експеримент: об'єднали дитячий будинок і будинок престарілих. Тепер дітки мають турботливих дідусів та бабусь, а старенькі мають з ким поспілкуватись і про кого дбати, це дуже добре.

Було би чудово, щоб наші можновладці запозичили цей досвід і впровадили таке в нас. То чому не посміхатися, коли такі сонечка прийшли. Тоді і діти були б щасливі, і старші», – каже пані Тетяна.

А завершився концерт святковим столом та подарунками.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні