Погуляйко нагородив почесною грамотою Волинської ОДА відому українську письменницю

0
-6
Погуляйко нагородив почесною грамотою Волинської ОДА відому українську письменницю
Відому українську письменницю, заслуженого журналіста України, лауреата премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки та інших літературних премій Надію Гуменюк із Луцька нагородив почесною грамотою Волинської обласної державної адміністрації керівник виконавчої влади краю Юрій Погуляйко.

Розпорядження про нагородження Юрій Погуляйко підписав 27 грудня.

У ньому, зокрема, йдеться: «Нагородити почесною грамотою обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну творчу працю, значний особистий внесок у розвиток української літератури, активну життєву позицію, високу професійну майстерність та з нагоди особистого ювілею Гуменюк Надію Павлівну – члена Національної спілки письменників».

Довідково. Надія Павлівна Гуменюк народилася 2 січня 1950 року в селі Онацьківці Полонського району Хмельницької області. Закінчила з відзнакою шкільний відділ Хмельницького педагогічного училища (1970) та факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка (1977).

Журналістську діяльність розпочала 1973 року у редакціях Каланчацької (Херсонщина) та Луцької (Волинь) районних газет. Працювала кореспондентом Рівненського обласного радіо (1975–1980), завідувачкою відділу Луцької районної газети (1980–1985), редактором радіогазети Луцького шовкового комбінату (1987–1990), заступником головного редактора луцької міської газети «Народна трибуна» (1990–1995). З 1996 року – редактор відділу культури Волинської обласної газети «Віче». З 1989 року очолювала один з найбільших у Луцьку осередок Товариства української мови, на початку дев’яностих років була головою луцької міської «Просвіти», працювала в обласних організаціях Українського фонду культури, Союзу українок, в обласній комісії з питань утвердження української мови, пізніше очолювала Волинську обласну організацію Всеукраїнського товариства «Просвіта».

Надія Гуменюк є членом Національної спілки журналістів України (з 1977), членом Національної спілки письменників України (з 1995).

Дружина відомого українського письменника Володимира Лиса.

Наприкінці дев’яностих років Надія Гуменюк дебютувала як дитяча письменниця. Видавництво «Надстир'я» видало її популярні серед дітей книжки «Чапики – Чалапики» (1990), «Веселка для Веселика» (2001), «Де гуляє крокотам» (2003), «Казка про козака Ярка і Яринку-Живинку» (2004), «Котилася писанка» (2004), а тернопільське видавництво «Підручники і посібники» — «Святвечір» (2003). Книжка «Веселка для Веселика» була представлена в Києві на книжковій виставці у Національній спілці письменників України як одне з найкращих видань для дітей у 2001 році, а книжка «Де гуляє крокотам» отримала диплом в номінації «Література для дітей» на Першому книжковому форумі, що проходив у Тернополі у 2003 році.

Автор понад 20 книг для дітей, 5 поетичних збірок, кількох романів, повістей і радіоп'єси.

Володар, дипломант і лауреат близько двох десятків літературних конкурсів і премій, серед них: дипломант Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2011, за роман «Янгол у сірому»); володар спеціальної премії Міжнародного конкурсу «Коронація слова» (2013, за роман-фентезі для дітей «Роденія, або Подорож за веселку»); лауреат конкурсу «Коронація слова (2014, за роман «Енна»); I премія конкурсу «Коронація слова» (2015, за роман «Вересові меди»).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні