Ісламісти на Різдво обезголовили 10 християн-заручників на знак помсти

0
-4
Ісламісти на Різдво обезголовили 10 християн-заручників на знак помсти
Бойовики "Ісламської держави" записали відео, стверджуючи, що вони вбили 11 християн у Нігерії.

ІД заявила, що це частина оголошеної кампанії "помсти" за смерть свого лідера Абу Бакр аль-Багдаді під час американського рейду у жовтні. Про це пише ВВС Україна.

Жодних деталей щодо жертв вони не надали. Відомо, що всі вони чоловіки, а захопили їх протягом "останніх тижнів" у нігерійському штаті Борно.

56-секундне відео зробило інформаційне агентство ІД Amaq.

Його оприлюднили 26 грудня, й аналітики кажуть, що це зробили спеціально до святкування Різдва.

Президент Нігерії Мухаммаду Бухарі засудив вбивства і закликав нігерійців не дозволяти ділити себе за релігійними принципами.

"Ми ні в якому разі не повинні дозволяти терористам розділяти нас, стравлюючи християн проти мусульман, оскільки ці варварські вбивці не представляють іслам та мільйони інших законослухняних мусульман у всьому світі", - сказав він.

Він не згадував про особи жертв. Агенції з допомоги населенню, чий персонал утримують місцеві представники "Ісламської держави у Західній Африці" (Iswap), поки не коментували ситуацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні