На Волині у райлікарні закрили відділення та звільнили працівників. ВІДЕО

0
5
На Волині у райлікарні закрили відділення та звільнили працівників. ВІДЕО
У Старовижівській районній лікарні закрили інфекційне відділення та звільнили 67 працівників.

Про це Суспільному розповів тепер вже колишній працівник медзакладу Микола Солодуха.

Керівниця лікарні Тетяна Свіржевська інформацію про скорочення Суспільному підтвердила і додала – безробітними лишилися не всі працівники відділення.

Фельдшер Микола Солодуха розповідає, що більше 20 років працював у Старовижівській районній лікарні. Нині шукає роботу, стоїть на обліку у центрі зайнятості.

"Я на посаді був фельдшера чоловічого оглядового кабінету онкопрофогляду. Пропрацював там з 2000-го року, коли впровадився цей кабінет і по даний момент", - розповідає Микола Солодуха.

Приміщення колишнього інфекційного відділення було розраховане на 12 ліжок. Нині воно зачинене.

Директорка Старовижівської районної лікарні Тетяна Свіржевська розповідає, що приміщення планують передати під центр первинної медичної допомоги.

"У нас лишилося пологове, хірургічне, педіатричне, терапевтичне відділення, неврологія і поліклініка", - поділилась директорка Старовижівської районної лікарні, Тетяна Свіржевська.

"Тут люди. Які приїжджають на автовокзал усі із сіл і вони, бідненькі, в лікарню біжать, а тепер приходиться їхати у Вижву, ще 34 км у Ковель чи ще більше, якщо до лікарні", - коментує житель району Віталій Закревський.

Частину хворих з інфекціями лікуватимуть у медзакладі, інших довозитимуть в Ковель, - каже лікарка.

Директорка Старовижівської районної лікарні, Тетяна Свіржевська:

"Це палата терапевтичного відділення. Є у дитячому, при необхідності будемо тут лікувати при необхідності інфекційного".

У районі є чотири об’єднані громади, - розповідає заступник голови райради Роман Цалай.

Медзаклад знаходиться на території Старовижівської ОТГ.


"Набагато краще управляти фінансами, як би ми мали б одне ОТГ. Була пропозиція перекрити цю недостачу, щоб уникнути скорочення, але не завжди наші пропозиції збігалися з пропозиціями голів ОТГ", - зауважив заступник голови Старовижівської райради, Роман Цалай.

Медик Микола Солодуха розповів, що коли пішов з колишніми колегами в центр зайнятості, їх не поставили на облік.

Працівник районної лікарні, якого скоротили, Микола Солодуха: "Із Документами і трудової прийшов, а мені кажуть. Що не поставлять, бо виплатили матеріальну допомогу, а я кажу, що хочу працювати, шукати роботу, потім порадилися і мене поставили на облік 17-го, а дівчат інших не поставили, їм сказали, що виплатили гроші й вони пішли".

У районному центрі зайнятості ситуацію коментують так:

"Ситуація була така, що 16-го їм видали трудові, і вони прийшло до нас, а день звільнення – це день роботи й людина не може прийти й претендувати на виплату", - прокоментувала в.о. директора районної філії центру зайнятості, Тетяна Гаврилюк.

Лікарка Тетяна Свіржевська розповіла – половина скороченого медперсоналу залишилася працювати в районці, їм запропонували інші вакансії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні