На Волині з озера витягли 420 метрів браконьєрських сіток. ФОТО

1
-2
На Волині з озера витягли 420 метрів браконьєрських сіток. ФОТО
У період з 16 по 23 грудня на водоймах Волині виявили 13 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Так, складено п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та чотири - за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників накладено 255 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 4 кг водних біоресурсів. Також вилучено чотири од. заборонених знарядь лову та ще 12 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 20 грудня під час спільного рейду з працівниками Держекоінспекції у Волинській області виявлено безхазяйне майно. На водному об’єкті, поблизу с. Чаруків Луцького району Волинської області з водойми вилучено сім риболовецьких сіток. Складено відповідний акт.

Наступного дня під час обстеження оз. Велике Згоранське, поблизу с. Згорани Любомльського району, зафіксували аналогічне порушення. Вилучено п’ять безгосподарських сіток, загальною довжиною 420 м. В сітках знаходилося 28 екз. риби плітка, загальною вагою 4 кг. Рибу здано на склад рибоохорони для подальшої передачі до міського зоопарку.

Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рибу здано на склад рибоохорони для подальшої передачі до міського зоопарку.
Оце пернув!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні