Як у Луцьку відпочивали діти і дружини полеглих на війні волинян. ФОТО, ВІДЕО

0
-2
Як у Луцьку відпочивали діти і дружини полеглих на війні волинян. ФОТО, ВІДЕО
У Луцьку відбувся 9-й дводенний з'їзд родин Небесного Легіону, приурочений світлому святу Різдва Господнього та неустанного Його помічника – Святого Миколая. На захід прибуло понад 160 дітей і дружин полеглих (померлих) бійців, якими опікується волонтерський рух Мeцeнaти для сoлдaтa упродовж 5 останніх років.

Про це повідомив волонтер, засновник ініціативи Меценати для Солдата Руслан Теліпський.

Для дітей Небесного Легіону організували насичену освітньо-розважальну програму та цікаве дозвілля: майстерки, пошиття іграшок власними руками, арт-терапія, кастинг до справжньої патрульної поліції і пожежників, кіносеанси, контактний зоопарк, конкурси з танців та малювання, багато квестів та інтелектуальних загадок, екскурсія вечірнім Львовом, ковзанка та навіть аквапарк.

Дружини теж плідно провели окремо від дітей час, маючи свою насичену програму заходів, психологічну і фізичну реабілітацію, а також медичне обстеження.

"За цей час ми ще більше подружилися і згуртувались між собою, адже від останнього з’їзду минуло вже понад 4 місяці. Єдиний сум на душі – це те, що за останніх півроку до нашої опіки доєдналось понад 10 нових родин бійців, що загинули на передовій від зброї окупанта, чи померли (в основному це онкологія, суїциди і ДТП) на мирній Волині", – розповів Руслан Теліпський.

Організатори дякують партнерам, меценатам, друзям, діаспорі з волонтерами за підтримку, довіру і співпрацю.

"Доземний уклін усім людям доброї волі, що відгукнулись на наше прохання і долучились до організації чергового з’їзду в зручний для себе спосіб: коштами, інфраструктурою закладів, подарунками, фото/відеозйомкою, проведенням майстерок, перевезенням, нічлігами, харчуванням, солодощами, знижками, продуктами, лекторствами оформленням фотозони, чи організацією дозвілля!

Для нас найбільшою прикрасою події став концерт-подяка від наших юних підопічних друзів, що своєю творчістю і безмежними талантами вирішили самі в такий спосіб усім нам з вами віддячити: захисникам, що й надалі продовжують нам забезпечувати безтурботне життя і мирне небо над головою, волонтерам, що зігрівають ці дитячі серця і численним благодійникам та меценатам, без допомоги яких цей з’їзд би ніколи не відбувся", – висловили подяку організатори.

Довідково: 21-22 грудня волонтерський рух Мeцeнaти для сoлдaтa вдев’яте зібрав у Луцьку родини Небесного Легіону: упродовж 3-х років дружини і діти полеглих (померлих) бійців АТО-ООС/ЄвроМайдану, які об'єднані в проекті ДІТИ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ незмінно приїжджають на дводенні заходи.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні