Від чого найчастіше помирають волиняни

0
1
Від чого найчастіше помирають волиняни
Розповіли, через що найчастіше помирають українці.

Смертей від наслідків захворювань системи кровообігу налічується приблизно 70% за минулий рік, пише Обозреватель.

Відповідні дані представив інтерактивний сервіс "Причини смерті в Україні – 2018", який створили Український центр громадських даних і Державна служба статистики України.

Так, зазначається, що від таких недуг померли понад 387 тисяч українців. Серед вбивць лідирують атеросклеротичні або ішемічні захворювання серця.

На другому місці розташувалися онкологічні хвороби. Вони забрали життя 77 тис. українців. Найчастіше це був рак легень, грудей і шлунку.

Ще більш ніж 30 тисяч людей померли внаслідок отруєння, травм та інших зовнішніх факторів. 24 тисячі смертей трапилися через ураження органів травлення. Від інфекційних хвороб загинули 8,9 тисяч осіб. Найбільше – від СНІДу й різних форм туберкульозу.

Всього за рік, згідно з даними цього сервісу, померли 574 тисячі осіб (у статистиці не враховувалися дані з непідконтрольних територій).

На Волині у 2018 році загалом померло 13 710 людей. А у Луцьку – 2 140. Захворювання системи кровообігу – лідирують у структурі причин смертності мешканців Волині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні