Чому в деяких квартирах лучан холодно

3
-6
Чому в деяких квартирах лучан холодно
Під час опалювального сезону у Луцьку збільшилась кількість звернень мешканців міста зі скаргами про ненадання або надання неякісних послуг з постачання теплової енергії. Зокрема, від мешканців квартир з тих будинків, де влаштовані загальнобудинкові вузли обліку теплової енергії.

При комісійних обстеженнях внутрішньобудинкових мереж системи опалення та вузлів обліку теплової енергії у багатьох будинках міста Луцька встановлено, що на вводах запірна арматура в більшості випадків прикривається (часто на 50-80%), інформують в пресслужбі "Луцьктепла".

Встановлення та експлуатація приладів обліку теплової енергії в житлових будинках регулюється «Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Міністерством палива та енергетики України від 14.02.2007 року №71.

"Лічильник тепла – не засіб економії, а лише необхідний і стимулюючий до неї чинник. Він фіксує реальну величину теплової енергії, використаної за певний час. Для споживача установка приладу обліку теплової енергії лише замінює систему оплати за нормативом на систему оплати за фактично спожите тепло. Регулювання витрат тепла, та, відповідно, його вартість, можливе лише за наявності в будинку додатково запроєктованого, змонтованого та налагодженого ІТП (індивідуального теплового пункту) з погодним регулюванням", – пояснили в Луцьктеплі.

На підприємстві також пояснюють, постійне регулювання подачі теплової енергії на вводі в будинок порушує гідравлічний та тепловий режими системи теплопостачання. Прикривання запірної арматури вузла призводить до порушення циркуляції теплоносія по стояках і приладах системи централізованого опалення. Регулювання подачі теплоносія на будинок запірною арматурою заборонено.

Згідно п.6.7.35 ДБН В.2.5-67-2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування»: «Не допускається застосовувати запірну арматуру як регулювальну», та п.6.3.33 «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Міністерством палива та енергетики України від 14.02.2007 року №71: «Використання запірної арматури для регулювання параметрів теплоносія не дозволяється».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тому що централізоване опалення це повна хрінь!
Відповісти
От це робили в будинку Станіславського,52.Два роки перекривали арматурлю тепло. ОБЗИВАЛИ ЛЮДЕЙ, ХТО ЖАЛІВСЯ,ЩО ХОЛОДНО.А. в квартирі було 15 градусів.І ще змушували здавати по 90 грн за те що крутять арматурою.Хто не здавав,виключали взагалі тепло.Стільки образ лили один на одного.А зараз ключ забрали від цих грамотних,які вираховували гігакалорії і ЖЕК подає показники.Порядок,в квартирах теПЛО.ДякУЄмо працівникам ЖЕКу.Скільки неговорили ,що так робити неможна.То тільки ображали. СТРАШНІ ЛЮДИ.
Відповісти
1.Виставляти необхідну кількість теплоносія -це вимога ДБН.2.для регулювання застосовується загальнобудинковий балансувальний клапан.3.Якщо в деяких квартирах хододно(менше 18град),а деяких більше 24грд-то причому тут регулювання???
Спочатку збалансуйте будинок-а потім регулюйте.І не треба слухати брехунів Луцьктепла і дам бальзаковського віку від торгівлі.
Ручне регулювання найбіль дешеве і доступне-але треба знати,як це робити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні