Росію позбавили права виступати на Олімпіадах та Чемпіонатах світу

0
3
Росію позбавили права виступати на Олімпіадах та Чемпіонатах світу
Виконавчий комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чотири роки позбавив Росію права брати участь у великих міжнародних турнірах, включно з Олімпіадами й чемпіонатами світу.

Про це повідомляє ТАСС, пише Громадське.

Також WADA на 4 роки позбавило Росію права приймати чемпіонати світу та подавати заявки на їх проведення, а російське антидопінгове агентство (РУСАДА) позбавили статусу відповідності.

За рішенням WADA, «чисті» російські спортсмени зможуть виступати на змаганнях тільки під нейтральним прапором і без національного гімну РФ.

На Чемпіонат Європи з футболу 2020 року це рішення не поширюється.
Такі санкції проти Росії пов’язані з тим, що після часткового відновлення статусу російського антидопінгового агентства РФ мала передати WADA дані Московської антидопінгової лабораторії з пробами російських спортсменів — РУСАДА зробила це, але експерти WADA виявили, що хтось несанкціоновано вніс серйозні зміни у неї. Доступ до неї був лише у вищих спортивних посадовців РФ.

Нагадаємо, 5 грудня 2017 року російську збірну відсторонили від участі в Олімпійських іграх 2018 року в Південній Кореї через допінг-скандал. Повідомлялось, що близько 300 російських спортсменів підозрюють у вживанні допінгу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні