На півночі Франції знайшли статуетку Венери, якій 23 тисячі років

1
5
На півночі Франції знайшли статуетку Венери, якій 23 тисячі років
Стародавня статуетка богині родючості Венери часів пізнього палеоліту (40-12 тис. років до н.е.) знайдена в районі Ренанкур міста Ам'єн у Франції.

Про це йдеться в комюніке, опублікованому на сайті Національного інституту превентивних археологічних досліджень (INRAP). За словами вчених, мова йде про виняткову знахідку, оскільки фігурка знаходиться у відмінному стані, передає УНН.

“Статуетка висотою 4 см відноситься до граветтської культури пізнього палеоліту. Їй 23 тис. років”, — йдеться у повідомленні. Відзначається, що вік Венери експерти визначили за допомогою радіовуглецевого аналізу.

Крім того, поруч з фігуркою вчені знайшли кілька глиняних уламків і залишки інструментів. Точне призначення цих знарядь поки залишається невідомим, однак на думку археологів, на цьому місці могла розташовуватися майстерня, де місцеві ремісники виготовляли предмети культу.

Після проведення додаткових досліджень статуетка буде виставлена ​​в музеї Пікардії в Ам’єні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аби що, Венера і вік статуетки. Як що вік вірний, було інше вірування, якщо богиня вірна відповідно інші роки. Однак тут ні вік - ні імя не співпадають
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні