У Луцьку вшанували пам'ять загиблих під час україно-російської війни. ФОТО

0
6
У Луцьку вшанували пам'ять загиблих під час україно-російської війни. ФОТО
Першого четверга кожного місяця, з 18 до 19 години, в обласному центрі Волині, на Театральній площі вшановують загиблих під час україно-російської війни.

У четвер, 5 грудня, біля Стели «Загинули за єдність України» вшанували загиблих упродовж листопада, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

На Волині захід проходить уже вп’яте. Започаткувало ініціативу Міністерство ветеранів та Інституту національної пам’яті. Церемонія вшанування відбувається із залученням сурмача, барабанщика та капелана. Зокрема, у панахиді згадують імена тих, хто, на жаль, загинув упродовж минулого місяця.

У листопаді 2019 року таких імен – 6. Унаслідок бойових дій на лінії зіткнення в зоні ООС померли 6 військовослужбовців Збройних Сил України – Герман Бродніков, Геннадій Моторін, Артем Соколов, Євген Коростильов, Олексій Капустян, з них один – волинянин Юрій Хомік.

«У листопаді за волю та незалежність держави віддали своє життя шість українських військовслужбовців. Ми скорбимо коли дивимося на цей фотостенд і бачимо обличчя молодих людей, які віддали за майбутнє нашої країни найцінніше – своє життя. Багато добрих справ вони ще могли зробити у своєму житті, – сказав по завершенню панахиди капелан. – Будучи в Небесному легіоні вони спостерігають за нашими діями, адже ми продовжуємо ту справу, яка розпочата п’ять років тому і продовжується сьогодні. Хочу щоб ми всі пам’ятали, що ніхто не забутий, ніщо не забуте. Непробачимо, незабудемо і збережемо у своїх серцях пам'ять про кожного з них. Не зупиняймося на півдорозі, прямуймо далі до повної перемоги».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні